Log ind

Wellness kan skabe øget værdi for MICE-industrien

Af Alexander Melchior | 4 januar, 2019 | 3 min | #trends

Moderne wellness er meget mere end bare spaophold og massage. Istedet dækker det over en trend der kan betyde øget engagement, produktivitet og kreativitet blandt forretningsrejsende.

2018 er rendt ud og 2019 er skudt i gang. Et år der ser ud til, at kunne blive et af de mest spændende for MICE-industrien samt for udviklingen i tilbud for forretningsrejsende generelt.

Mens forretningsrejser stadig bliver mere og mere udbredte, ikke bare på executive-niveau og flere virksomheder bruger flere ressourcer på dem, er der nogle aspekter der bliver vigtigere end nogensinde, nemlig at skabe et konfortabelt og produktivit miljø når man rejser for forretning, og der passer tanken om wellness ind. 

Wellness oplever derfor nu en øget opmærksomhed fra industrien, og ikke kun inden for privat turisme og fritidstilbud. Sidste år lancerede det førende rejsemedie skift.com blandt andet Skift Wellness for at dække trends og udviklinger.

Mens rejser i profesionelle sammenhæng, samt deltagelse på udenlandske møder og konferencer er tiltrækkede for mange profesionelle, kan det ligeledes være forbundet med større gener for både helbred, arbejdslyst og velvære.

 

Wellness kan øge arbejdsglæden

Stress, søvnbesvær, gener fra lange flyrejser, usund kost og drikke eller mangel på motion er blandt de mest normale bivirkninger ved mange forretningsrejser. Ud over at kunne medføre langsigtede problemer med helbredet, kan disse også betyde nedsat produktivitet, engagement og kreativitet blandt rejsende og mødedeltagere. Noget der i sidste ende kan betyde tab i omsætning for virksomheder.

Et studie udført at Verdensbanken sidste år viste at næsten 75% af alle forretningsrejsende fortalte, at de oplever et højt eller meget højt stressniveau. Dette er en af grundende til at wellness kan komme til at betyde utrolig meget for fremtiden for forretningsrejser og konferencedeltagelse.

For mange forretningsrejsende handler manglen på wellness, manglede tilbud i såkaldte business travel policies samt manglende tilbud fra travelmanagers, arrangører og virksomheder. Men vi ser i stigende grad tilbud som fitness, yoga, naturoplevelser samt muligheden for selv at lave mad dukke op i industrien, og de er yderst værdifulde.

Stigningen i forretningsrejser og møder samt den vækst industrien oplever er på mange måder afhængig af industriens evne til at skabe et miljø af velvære for rejsende og delegerede, og derfor kan et øget fokus på forskellige aspekter af wellness-begrebet spille en vigtig rolle. Et sådant øget på hvordan forretningsrejser arrangeres er blandt andet også noget som hospitality-disrupteren Airbnb udfordrer.

 

Læs også:

Hvordan kan hospitalitybrands skabe skræddersyede oplevelser i GDPR-tidsalderen?

 

Med det nye tiltag Airbnb for Work fokuserer virksomheden på at skabe en øget kvalitet og en følelse af velvære og ro der normalt ikke er forbundet med forretningsrejser, og det giver dem endnu en fordel frem for mere traditionelle tilbud som hoteller.

Muligheden for at være i mere rolige omgivelser, opleve natur og selv at kunne lave mad er vigtige for mange forretningsrejsendes velvære og derfor også forderes produktivitet og arbejdsevne. 

Eksemplet fra Airbnb illustrerer et øget industrifokus på selve forretningsrejse-oplevelsen, samt et nyt og øget fokus på velvære og unikke oplevelser for forretningsrejsende og delegerede, og flere undersøgelser og medier spår at tendensen vil udvikle sig yderligere og blive mere mainstream i fremtiden.

 

læs vores portræt af disrupteren Airbnb for Work her:

Et dyk ned i disrupteren ’Airbnb for work’

Relaterede nyheder