Log ind

Wellness burde være en fast del af forretningsrejser, men virkeligheden er en anden

Af Alexander Melchior | 25 september, 2019 | 4 min | #trends

Det virker helt oplagt, at MICE-industrien bør inkorporere flere aspekter af wellnessbevægelsen, alligevel synes man at tøve når det kommer til implementeringen

Det er ikke første gang vi berører det her problematik. I marts i år viste undersøgelsen “The IRF 2019 Wellness in Meetings and Incentive Trave Study”, at planlæggere og profesionelle i MICE sektoren ikke ser deres arbejde som specielt understøttende wellness. Det vidner måske om en manglende viden om, hvordan sundere alternativer kan forbedre og effektivisere møder og events, samt hvordan de kan implementeres i praksis.

Forretningsrejser kan være hård kost. Begrænset med søvn, nattefly, lange møder og mange mellemlandinger. Mange af sideeffekterne ved forretningsrejser er mere eller mindre uundgåelige, men mødeindustrien håber stadig på at kunne give MICE-sektoren en indsprøjtning wellness.

VI har tidligere skrevet, at industrien mangler reelle tiltag for at starte implementeringen af wellness bølgen i MICE, men det ser ud som om der nu tages de første babyskridt i en positiv retning. Skiftet anføres af innovative nye virksomheder, samt et par enkelte store hospitalitygiganter.

En virksomhed, BizEatz, har f.eks. udviklet en app der kan hjælpe forretningsrejsende med at finde sunde gastronomimuligheder tæt ved deres hotel, og kan så arrangere at maden venter på dem på deres hotel ved check in. Et koncept der kan presse og inspirere hoteller til at gøre det samme.

 

BizzEatz gør det muligt for forretningsrejsende at finde sund kost i nærheden af deres hotel og få de leveret ved check in. 

 

Øget produktivitet er også en afgørende faktor

Også inden for booking-sektoren begynder wellness tendensen så småt at røre på sig. Virksomheden Fairfly, der netop har arrangeret deres booking dashboard Fairfly Wellness, der kan vurdere rejseplaner på en wellness-score, baseret på faktorer som tid brugt på mellemlandinger, hvor ofte den pågældende rute er forsinket eller aflyst eller om den inkluderer et nattefly.

Men hvorfor kommer den her tendens nu? Svaret er egentlig meget simpelt: fordi det er hvad forretningsrejsende i stigende grad eftersøger. Forretningsrejsende eftersøger i højere grad måder, hvorpå de kan bibeholde deres wellnessrutiner på rejsen, f.eks. når det kommer til motion, velvære eller kost.

I den nyeste CWT-undersøgelse siger hele 83% af forretningrejsende f.eks., at de kigger efter fitness muligheder når de vælger hotel. 73% siger i øvrigt at de ønsker at deres hotel fokuserer på at tilbyde sund kost.

Det handler ikke om, at forretningrejsende er blevet mere forkælede eller kræsende. Det handler om at arbejdsgivere simpelthen har fundet ud af, at to layovers og forsinkelser, og en diæt bestående af junk food, simpelthen ikke udmunder sig i produktive medarbejdere. Det handler simpelthen om at opretholde et højt produktivitetsniveau, samt at sørge for at ens rejsende medarbejdere ikke brænder ud eller går ned med stress.

 

Læs også:

Wellness kan skabe øget værdi for MICE-industrien

Wellness kan skabe øget værdi for MICE-industrien

Relaterede nyheder