Log ind

Wellness bliver et buzzword for mødeindustrien, men implementeringen halter

Af Alexander Melchior | 6 marts, 2019 | 3 min | #trends #wellness

Undersøgelse viser at planlæggere gerne vil implementere wellness-tilbud og sundhed som fast del af deres møder og events, men det kan være svært at implementere i praksis. 

Helbred, wellness og sundhed er de seneste år blevet vigtigere og vigtigere for afviklingen af events, og forretningsrejsende, virksomheder og organisationer omfavner alle, i langt højere grad, ideen om at bringe en sundere livstil ind i industrien.

Alligevel viser en ny undersøgelse ved navn “The IRF 2019 Wellness in Meetings and Incentive Trave Study”, at mødeplanlæggere ikke ser deres egne events som understøttende denne nye sundere livstil.

Det vidner måske om en manglende viden om, hvordan sundere alternativer kan komme til at dominere møder og events samt hvordan de kan implementeres i praksis. Deltagere og forretningsrejsende eftersøger de sundere alternativer og wellness muligheder når de rejser for forretning og når de deltager i møder, events og konferencer, så det er på tide at mødeplanlæggere aktivt imødekommer tendensen.

Undersøgelsen der er lavet fra organisationen The Incentive Research Foundation (IRF), og stammer fra interview og undersøgelse af 329 eventprofesionelle, viser blandt andet at kun omkring 60% af mødeplanlæggere mener at deres events er bare lidt fokuseret på wellness og sundhed, mens næsten ti procent mener at deres events slet ikke tager højde for sundhed og wellness. 

Læs også: WELLNESS KAN SKABE ØGET VÆRDI FOR MICE-INDUSTRIEN

 

Det kniber med implementeringen

Undersøgelsen viste at ikke-rygningspolitik og drikkevarer med lavt niveau af kalorier var det mest implementerede sundhedselementer. Meget simpelt og ikke ligefrem innovative eksempler. Undersøgelsen viser altså denne uoverensstemmelse mellem de ønskede wellness- og sundhedsmål for events og den faktiske implementering af disse i forretningsrejser, møder og events. Det fremgår nemlig at planlæggere godt ved, at velvære, wellness og sundhed er et stærkt fokus og ønske for både rejsende og deres virksomheder, alligevel er det sværere at få dem implementeret, men hvad skyldes det?

Det kunne være oplagt at tro at det var budgetbegrænsninger der forhindrede events i at blive sundere og planlæggere at fokusere på deltagernes velvære. Men undersøgelsen understreger at et større budget kun ville give en stigning på ni procent i planlæggere der kunne se deres event som utrolig fokuseret på sundhed og velvære. Istedet konkluderer rapporten, at implementeringen af sundhed og velvære simpelthen ikke er foreneligt med planlæggeres workflow endnu. Så mens de godt ved, at wellness er vigtigt for deltagere og rejsende, kniber det altså med at implementere det i praksis. 

Ikke desto mindre er der stigende krav fra deltagere og forretningsrejsende der bruger meget af deres tid på rejser, om at gøre events mere fokuseret på sundhed og wellness. Det kan nemlig være svært for mange forretningsrejsende at finde tid til at tage de sunde valg.

Tilbud som gratis adgang til fitnessfaciliteter til at alle deltagere, organiseret morgentræning for delegerede, planlagt tid til bevægelse, samt alternative eventformer der aktiverer deltagerne fysisk kan for alvor pege events i en mere wellness-orienteret retning. Det samme gælder sunde alternative på f&b-delen. 

Det behøver ikke være mere kompliceret end dét, men det synes på tide at wellness og sundhed bliver en fast del af hvad der tilbydes forretningsrejsende og møde- og eventdeltagere.

Relaterede nyheder