Log ind

Virksomheder ser i stigende grad værdien i at kvantificere deres møder

Af Alexander Melchior | 28 august, 2019 | 4 min | #trends

Udover generelle besparelser, kan virksomheder få værdifuld data ved at kvalificere deres events og møder. Det kan betyde optimering og øget medarbejdertilfredshed

Store virksomheder og organisationer har hundredevis, hvis ikke tusindevis, af møder og mindre events om året, og tendensen har længe været, at mange af disse går under radaren når det gælder om at måle ROI, produktivitet eller reelt out come. Tal fra U.S. Travel Association viser ellers at omkring 43% af virksomheders rejsebudgetter går til møder, og at halvdelen af disse møder er såkaldte simple forretningsmøder.

I en tid hvor alle aktiviteter der kræver omkostninger ellers skal give data og et beviseligt resultat, er de simple møder måske den sidste bastion når det kommer til udokumenteret og ikke målbart virksomhedsforbrug.

Noget har dog ændret sig de seneste år, mens ny teknologi og andre faktorer langsomt har trukket industrien i nye retninger. Flere og flere virksomheder er begyndt at forstå værdien i at tracke og måle deres møder for bedre at forstå, hvor meget de forbruger, hvor man kan spare, hvordan man kan skabe bedre og mere produktive møder samt at sikre at medarbejdere overholder virksomhedspolitikker.

Regnestykket er egentlig ret simpelt, men har måske været en smule overset. Vi kalder dem ganske rigtigt små møder, men hvis disse udgør 60-80 % af alle møder der afholdes, udgør de også store udgifter og har stor betydning for produktivitet samt beslutninger der tages i virksomheden, derfor bør de blive målt, tracket og styret.

 

Små vs. simple møder

Nye teknologiske værktøjer der gør det nemmere at måle, evaluere og kvalificere møder kan gøre det nemmere for virksomheder at analysere møder. Men der kan også tages mere simple foranstaltninger. én således kan f.eks. være, at skelne mellem simple møder og små møder. Mens små møder altid vil have relativt få deltagere, kan de nemlig stadig være utrolig komplekse og betydningsfulde.

Simple møder derimod, kan have fra to til tusinde deltagere, men har en ligefrem og simpel agenda og nødvendigheder, samt et begrænset antal af variabler. Det kan selvfølgelig også give værdifuld data, at måle sådanne møder, men en distinktion mellem disse to kan være nyttig for virksomheder som en start.

En af grundende til, at så mange virksomheder længe har ignoreret simple møde, er faktummet at de simpelthen sker så tit og ofte ikke planlægges synderligt, på trods af at de kan have stor betydning. Samtidig finder de sted på tværs af alle områder af organisationen.

Dermed kan manglende centralisering gøre det umuligt for virksomheder at kvalificere deres møder, og dermed kan vigtig data gå tabt. Istedet for at skabe en forståelse for møder og deres vigtighed, bliver møder således bare til en udgift der ikke reelt der ikke kan spores i virksomhedssucces, selvom den måske er der. 

Med nye teknologiske værktøjer og en ny forståelse for mødes vigtighed, er der mange virksomheder som begynder at måle og veje præcis hvilke return on investment de får ud af deres møder og events. Det kan både udmunde sig i besparelser for virksomheden samt mere produktive og effektive møder.

 

Læs også: 

De små møder kan være guld værd – hvis man giver dem opmærksomhed

Interessen for små møder eksploderer, mens vi venter på, at direkte booking bliver en realitet

Relaterede nyheder