Log ind

Virksomheder bør have større fokus på sikkerhed for deres kvindelige forretningsrejsende

Af Alexander Melchior | 23 november, 2018 | 5 min | #trends

Kvindelige forretningsrejsende oplever jævnligt sikkerhedproblematikker. Der er brug for øget støtte og større fokus på problemet fra de virksomheder der udsender dem, konkluderer nyt studie.

Sikkerhed er en af de største issues i forretningsrejse-, møde-, event- og konferenceindustrien, alligevel er især trusler, faren for overfald og sexchikane mod kvinder en så fast del af industrien, at det ofte går ubemærket hen. Selvom sikkerhed er et issue for alle forretningsrejsende uanset køn, er faktum, at kvinder er mere udsatte end mænd når de rejser.

En ny undersøgelse lavet af GBTA (Global Business Travel Association) i samarbejde med det amerikanske forsikringsselskab AIG, viser at næsten alle kvinder (83%) har oplevet trusler eller sexchikane på den ene eller anden måde når de rejser for forretning.

Undersøgelsen er udført blandt 503 amerikanske kvindelige forretningsrejsende og viser, at på trods af industriens fokus på sikkerhed er der behov for en større indsats fra virksomheder og travelmanagers for kvinder der rejser meget for forretning.

Det er svært at acceptere, at det skal være hårdere og sværere for kvinder at rejse for forretning og deltage i internationale konferencer. Derfor bør et øget fokus og håndgribelige værktøjer ændre denne udvikling.

 

Sikkerhedsovervejelser har påvirket det følgende for kvindelige rejsende:

Aktiviteter lavet på egen hånd (i fritiden) mens de var på forretningsrejse : 90%
Bookingadfærd: f.eks. ved at booke dagsfly eller hotel istedet for Airbnb. : 86%
Hvor de rejser for forretning : 84%
Hvor ofte de rejse for forretning : 81%
Produktiviteten på forretningsrejser : 80%
Kilde: GBTA

 

Sikkerhedsbekymringer ændrer adfærd

De adspurgte i undersøgelsen understregede, at sekschikane, bestemte udsatte byer og destinationer, samt frygt for kidnapning og overfald bare er nogle af bekymringerne for kvinder der rejser meget for forretning. Og mens næsten alle kvinder har oplevet en form for trusler på deres sikkerhed, er det kun 53% af dem der har anmeldt dette til deres virksomhed eller travel-managers. Det vidner om en manglende forståelse, støtte og viden hos virksomhederne mener blandt andet VP for professionel udvikling og research hos GBTA Amanda Cecil.

Rejseoplevelser kan i sidste ende være instrumentale i produktivitet og forretningsresultater, og når kvindelige rejsende ændrer deres vaner og mønstre på forretningsrejser ifht til sikkerhedsovervejelser kan det have indflydelse på både produktivitet og udbytte.

Sikkerhedsspørgsmål påvirker, ifølge undersøgelsen, også bookinger, med flere kvinder (86%) der f.eks. undergår nattefly, eller undgår platforme som Airbnb, Lyft og Uber.

Undersøgelsen konkluderer, at virksomheder ikke gør nok for at supplere den nødvendige støtte til kvindelige forretningsrejsende, det kan f.eks. gøres ved at sætte fokus på sikkerhedsrisici ved rejser, noget der i øvrigt bør gøres for alle rejsende der kan opleve trusler og sikkerhedsproblematikker, samt sikre at der er fokus på sikkerhed til de konferencer ens medarbejdere sendes til.

Flere af de adspurgte foreslog, at virksomheder kunne fokusere på at give yderligere ressourcer så som en nødsituations hotline, eller uddannelse i problematikker som sexchikane, overfald eller kidnapning.

“Safety and security are major considerations for all travelers, but the fact remains that women might face different, if not greater, risks while traveling for business, While a majority of women feel confident in their organization’s ability and effectiveness to respond to safety concerns, these safety concerns occur frequently, and might not always be expressed to the organization. In that regard, travel managers and travel programs should be aware of the risks that female travelers might frequently be facing on the road, and make efforts to address and mitigate these risks.”

– Citat fra GBTAs rapport ved navn Perceptions of Safety for Female Business Travellers

 

Læs også:

Forretningsrejser kan stadig være problematiske for LGBT-rejsende

Forretningsrejser kan stadig være problematiske for LGBT-rejsende

Relaterede nyheder