Log ind

Vil Alexa og Siri blive en fast del af møder?

Af Alexander Melchior | 21 januar, 2019 | 2 min | #Tech

Udviklinger i AI teknologi og stemmestyret søgning kan i fremtiden få stor indflydelse på møde- og rejseindustrien

Teknologiudviklinger kommer i hobetal disse tider, og mens vi langsomt forsøger at finde ud af, hvordan de forskellige muligheder og udviklinger kan spille ind og påvirke mødet mellem mennesker positivt, ser det allerede ud til at, én teknologi mange af os går rundt med i lommen vil finde ind i mødelokalet.

I slutningen af sidste år, lancerede Amazon nemlig en ny feature der tillod virksomheder at benytte deres AI (Artificial Intelligens)-stemmestyrede enhed Alexa for booking og styring af mødelokaler. Det tillader blandt andet Alexa at forbinde sig med Google kalendre eller Microsoft Exchange kalender, og styre lys, varme eller A/V udstyr. 

Alexas entre i mødeverdenen, er en del af en større plan om at gøre Alexa brugbar uden for hjemmet, og det kan komme til at have stor indflydelse på hvordan vi  booker, bruger og afholder møder, hvis (eller når) en AI-teknologi får fast plads i mødelokalet.

For selvom stemmestyringsprogrammer som Alexa og Siri er relativ simple, sker udviklinger inden for feltet enormt hurtigt i øjeblikket, og med den nært fortstående udvikling af 5G internet er infrastrukturen lagt til fremtidige komplekse og intelligente kunstige intelligenser.

 

Læs også:

5G-forbindelse er basis for fremtidens digitale udvikling

 

Hvad kan det egentlig betyde for mødet?

Det er efterhånden slået fast, at succesfulde møde- og eventteknologi skal arbejde for at forstærke mødets indhold og karakter, men som sådan ikke skal have nogen særlig værdi i sin egen ret.

Det handler om hvad teknologien kan skabe mellem mennesker, og hvilken værdi der kan tilføres igennem teknologi og digitalitet.

Det samme gælder AI og stemmestyrede enheder som Alexa og Siri. Hvis industrien kan formå at finde en rolle, hvor den nye teknologi kan facilitere gode fysiske møder, så er det en kærkommen udvikling. Sandsynligvis vil der gå et stykke tid hvor vi leder efter måder hvorpå teknologien kan tilføre ekstra værdi til mødet.

 

Læs også:

Kan for meget teknologi ødelægge møder og events?

Relaterede nyheder