Log ind

Udendørs møder kan stimulere kreativitet og energi

Af Alexander Melchior | 21 september, 2018 | 5 min | #mødedesign

Utraditionelle mødemiljøer blive stadig mere eftertragtede og flere virksomheder bryder med traditionelle mødefaciliteter.

Når mange tænker på møder og mødefaciliteter, handler det typisk om det klassiske mødelokale med kedelige grå vægge uden vinduer, eller et par ekstra stole møvet ind på chefens kontor. De associationer er ikke ligefrem fremmende for hverken kommunikation, kreativitet eller produktivitet, og det har fået mange til at afsky det store antal møder der er en integral del af forretningslivet. Læs f.eks. Hvorfor Elon Musk hader møder her:

Om CEOs der hader møder

Blandt andet derfor, kigger flere og flere virksomheder efter muligheder for alternative mødefaciliteter og miljøer, specielt skabt til at stimulere kreativitet og produktivitet. Selvom der gøres enorme fremskridt og øgede investeringer i design af alternative møderum, skal der ikke nødvendigvis mere til end at åbne døren og flytte mødet udendørs for at skabe mere åbne og kreative møder.

Selvom man kunne tro, at være udenfor kan distrahere deltagerne, viser undersøgelser at uventede miljøer faktisk kan være med til at stimulere den del af hjerne der aktiverer minder og viden.  At flytte et møde udendørs kan altså få kreativiteten til at flyde, og være med til at sætte gang i en influx af ideer.

 

Man tænker anderledes i anderledes omgivelser

Moderne teknologi kan være utrolig hjælpsom til møder – men i disse digitalt bårne tider er det netop også her den primære grund til distraktion, derfor kan man ved at flytte sit møde uden for give slip på de digitale distraktioner.

Mennesker reagerer anderledes alt afhængigt at atmosfære og fysisk miljø, derfor er mødelokalet eller miljøet ikke en ligegyldig faktor i mødets outcome. F.eks. har vi tendens til at agere en smule mere afslappet uden for kontoret, endda selvom vi stadig er sammen med kollegaer.

Det kan være med til at åbne diskussioner op, og give plads til mere kreative forslag og ideer. Forfatter og innovationsekspert Nilofer Merchant fortalte f.eks. til en Ted Talk hvordan man igennem ”walk-and-talk” møder og udendørsmøder kan opleve at man tænker anderledes og løser problemer på en ny måde blandt andet på grund af de mange indtryk man møder.

Ikke alle møder er oplagte til at foregå udendørs. Møder med klassificeret materiale, bestyrelsesmøder eller møder der kræver at man hele tiden skal have adgang til informationer eller opslag, kan blot besværliggøres. Men kreative brainstorm-møder, løsningsorienterede møder eller møder med uddannelsesøjemed kan stimuleres af et anderledes miljø ligesom de kan stimuleres af bevægelse.

Som sagt fokuserer flere og flere virksomheder i at skabe anderledes og stimulerende arbejdsmiljøer og mødefaciliteter. Et godt eksempel er Amazon Spheres i Seattle. Anlægget består af tre sfære fyldt af planter, og grønne miljøer og er placeret midt i storbyen, som en lille oase.

Sfærerne er tilgængelige for alle Amazons medarbejdere og skal være med til at stimulere innovation, produktivitet og kreativitet. De kan både bruges til møder, brainstorms, afslapning og til arbejde. Selvom sfærerne ikke er udenfor som sådan, afspejler de stadig en tro på at bevægelse, planter og anderledes mødefaciliteter har en plads i fremtidens møde. Opleve sfærerne i videoen fra CBS News nedenfor:

Coverbillede fra Amazon.com / Seattlespheres.com

Relaterede nyheder