Log ind

Tre markedschefer om Danmark som destination – Ghita Scharling Sørensen, markedschef for Frankrig og italien

Af Alexander Melchior | 9 august, 2019 | 5 min | #trends

meetly har snakket med tre markedschefer fra Visit Denmark for at undersøge præcis hvilke tendenser der dominerer destinationsmarketing og hvilke udfordringer Danmark har som destination nu og fremtiden.

Hvordan man præsenterer en destination er ikke bare tilfældigt alt efter hvem man præsenterer den til, nej det kræver skarpe marketingsstrategier og indgående kendskab til både den kultur man sælger og den man skal tiltrække.

Antallet af turister herhjemme stiger disse år eksplosivt, og derfor er det yderst essentielt at få en forståelse for hvordan man tiltrækker forskellige målgrupper, samt hvilke tendenser og udfordringer forskellige markeder udgør. Derfor har meetly sat tre markedschefer fra Visit Denmark i stævne, for at høre om deres syn på hvordan man bedst markedsfører Danmark til netop deres destinationer.

Dagens Dagens gæst er Ghita Scharling Sørensen der er markedschef for de vigtig markeder Italien og Frankrig, der i disse år ser en enorm stigning. I 2018 oplevede Danmark således en stigning på 9,4% i italienske overnatninger samt 16,1 % i de franske.

meetly: Hvilke tendenser ser du gøre sig gældende på dine pågældende markeder når det kommer til markedsføring af Danmark?

Ghita Scharling Sørensen: Vi oplever en generel stigning i volumen generelt til europæiske destinationer. I forhold til det franske og italienske marked er der støt flere rejsende og man forventer en stigning på 20% i rejser i Europa inden 2022 i forhold til antallet i 2017 samt en stigning i city break i samme periode på 14% fra Italien og 19% fra Frankrig. Samtidig oplever vi også et større konkurrencepres blandt destinationer. Konkurrencen bliver hårdere og det betyder, at udover budget og markedstryk er det vigtigt at forstå markedet, trends og hvilke kanaler man skal være på hvornår.

Nye strategiske partnerskaber inden for destinationsmarketing er nødvendige: Customer journey er langt fra den vi kendte blot for et par år siden. Det stiller krav til at man søger nye strategiske partnerskaber og konstant sætter spørgsmål ved hvad man hidtil har gjort. Netop dette giver også mulighed for en række nye og spændende samarbejdspartnere som vi pt. forhandler mhp aktiviteter i 2020. På vores markeder går nationbranding og destinationsmarkedsføring hånd i hånd og netop af denne årsag har vi ofte søgt alternative partnerskaber for at øge kendskabet og synligheden til Danmark gennem bl.a. danske eksportbrands eller lokale brands hvor der findes et perfekt match af værdier og målgrupper.

De rejsende søger i højere grad det autentiske og de unikke oplevelser – både store som små – som beriger dem og får indflydelse på deres fremtidige hverdag. Denne tendens ses også i høj grad både fra journalister/influencers samt fra turoperatører som stiller højere krav til at vi skal ”levere” nye og spændende oplevelser for at sikre at der bliver skrevet om Danmark og at turoperatørerne fortsat og gerne i højere grad inkluderer Danmark i deres produktsortiment

Samtidig er der en enorm stigning i antallet af yngre rejsende. Øgningen i low cost flyforbindelser har helt sikkert gjort sit til at vi nu også når ud til en yngre målgruppe, som rejser meget og som ønsker at opleve en masse. Tilfredsheden med Danmark er høj, hvilket øger muligheden for, at de kommer retur med hustru eller mand, i vennepar og med børn på et senere tidspunkt

meetly: Hvilke udfordringer møder du ifht. markedføringen af danmark som destination i Italien og Frankrig?

Ghita Scharling Sørensen: Efterspørgslen efter København især er høj hvilket presser fly- og hotelpriserne op og på trods af, at vi markedsfører Danmark primært i Paris og opland samt Norditalien og Lazio regionen som er blandt EU’s største og stærkeste økonomiske regioner, er Danmark opfattet som et dyrt land. Koncentrationen af de sydeuropæiske turister i hovedstaden er meget højere end på andre lignende destinationer. Den interesse kan måske blive omsat til en efterspørgsel på andre destinationer i andre egne af landet. Det ser jeg som en god mulighed.

meetly: Hvilke aspekter ved Danmark som destination gør sig gældende når i markedsfører til de italienske og franske markeder?

Ghita Scharling Sørensen: Vores livsstil og livskvalitet er ekstremt eksotiske og meget anderledes end hvad man oplever i Paris, Rom og Milano, samtidig er vores natur og cykelkultur noget der misundes og søges efter. Vores historie er også ekstrem vigtig, da italienere og franskmænd har et meget højt vidensniveau om historie generelt og de er samtidig storforbrugere af vores kulturelle attraktioner og museer. Samme gælder for gastronomi netop grundet de stærke italienske og franske cuisine som bevirker at de generelt har en enorm interesse og lyst i at opleve det danske. Generelt er det vigtigt at inkorporere vores generelle livstil og kultur i markedsføringen.

Dette er andet indlæg i en serie, hvor meetly har sat forskellige markedschefer fra Visit Denmark i stævne, for at høre om deres syn på markedsføringen af Danmark som destination. Læs næste del af serien på onsdag

Relaterede nyheder