Log ind

Sport is big business

Af Morten Jensen | 6 februar, 2019 | 3 min | #blog #trends

I mødeindustrien er det fokus på at vinde de store kongresser, og det giver helt mening, da der er mange penge i den slags –både i arbejdspladser, hoteller, mad & drikke etc., men det er vigtigt at vi fortsætter arbejdet med at vinde de store internationale sportsmesterskaber, og særligt de som ikke kræver voldsomme anlægsinvesteringer, men langt hellere de sportsevents som kan afvikles i eksisterende faciliteter.

Selvom gennemsnitsforbruget pr kongresdeltager er højere end en sportsmand/kvinde, så tilføjer en international sportsbegivenhed to ekstra dimensioner, som kongresser ikke helt gør – de giver nemlig befolkningen følelsen af stolthed og involvering, særligt hvis Danmark gør det godt på sportsbanen, samt giver den brede del af befolkningen mulighed for at interagere med begivenheden – det sker slet ikke, eller i meget ringe grad i forbindelse med kongresser.

Jeg har selv været indirekte involveret i at vinde og lægge hoteller til en række store begivenheder de seneste 5-10 år – tænk på VM i Bueskydning, VM i Badminton, EM i Svømning, VM i Ishockey, og senest VM i Håndbold – alle har de givet stor omsætning til de byer som har huset dem, og selv de sportsgrene som ikke er de største rent interessemæssigt, i en dansk kontekst, har været værdifulde (VM i Bueskydning gav mere end 3000 overnatninger på 1 hotel på de 10 dage det forløb).

I tillæg er topatleter drømmegæster ud fra en praktisk logistisk betragtning, hvor alting kører efter stramme planer for træning, spisning, transport, kamp etc.

Danmark har en høj status ude i sportsverdenen, i forhold til at være dygtige til at projektere, projektlede og afvikle endog meget store sportsbegivenheder, med sikker hånd på både kvalitet, timing og økonomi, og trods vores lidenhed og relativt høje prisniveau, vinder vi fortsat en del af den slags events.

Vi glæder os allerede til b.la. VM i Cross, EM i Døvehåndbold, EM i Kvindehåndbold, EM i Gymnastik indenfor de næste par år, så lad os holde blikket og de nødvendige midler fast rettet mod at vinde flere store mesterskaber til Danmark de kommende år – sport er nemlig big business.

 

Se listen på https://www.sporteventdenmark.com/kalender/

 

Morten Jensen

Er marketingsdirektør i BC Hospitality Group der blandt andet står bag Bella Center, Forum, AC Hotel Bella Sky Copenhagen og Copenhagen Marriott Hotel.

Relaterede nyheder