Log ind
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få eksklusiv adgang til premium indhold
Som en del af Meetly Community eksklusiv adgang til premium indhold kun tilgængeligt via vores nyhedsbrev. Tilmeld dig nu og få adgang til unikt indhold på fredag.

Tak for din tilmelding.

Vi er glade for at byde dig velkommen til Meetly Community.

du vil du modtage vores nyhedsbrev hver fredag og igennem det få adgang til premium indhold

Responsible Hospitality Day 2019: Branchen satte sammen fokus på bæredygtighed, co-creation og teknologi

Af Alexander Melchior | 13 september, 2019 | 4 min | #bæredygtighed

Responsible Hospitality Day samlede igen i år nogle af hospitalitybranchens største navne til paneldebatter og oplæg om bæredygtighed på Crowne Plaza i Ørestaden. På programmet var samtaler om bæredygtige samarbejder og co-creation

For tredje år i træk havde BC hospitality Group A/S tidligere på ugen inviteret branchen til endagskonferencen Responsible Hospitality Day hvor de sammen kunne diskutere hvordan man samlet skal tackle industriens bæredygtighedsudfordring. Visionen ved konferencen er at skabe et fælles forum, hvor den danske hospitality,- hotel-, turisme- og restaurationsbranche kan dele tanker, ideer og viden, der kan drive bæredygtige processer i industrien fremad.

I år var endagskonferencen udvidet til over 200 deltagere og cirka 40 involverede i form af oplægsholdere, speakere og paneldeltagere. Således var antallet af deltagere mere end fordoblet i forhold til sidste års konference, og det afspejler om nået den øgede interesse i emnet på tværs af industrien. Samtidig havde konferencen i år også fået en partner i form af Wonderful Copenhagen, der var medafsender på konferencen og budskabet. 

Fokus på hvordan man forankrer bæredygtighed i gæsteoplevelsen

Ved dette års Responsible Hospitality Day lå fokus fra de mange oplægsholdere og speakere på, hvordan hospitalitybrands og branchen som helhed med fordel kan forankre bæredygtighed i selve gæsteoplevelsen.

Konferencen havde således fundet dens første internationale oplægsholder, nemlig Madhu Rajesh der er direktør for organisationen International Tourism Partnership. Hun fortalte om netop ITP samarbejdet samt vigtigheden af stærke og meningsfulde partnerskaber i netop hospitalitybranchen. I følge hende er disse nødvendige for at kunne gøre en reel forskel for gæsterne. Samtidig gjorde hun deltagerne klogere på det globale aspekt når det kommer til muligheder samt udfordringer for hospitalitybrands inden for bæredygtighed og den bæredygtige gæsteoplevelse.

240 deltagere brugte dagen på det bæredygtige hotel Crowne Plaza Copenhagen Tower i Ørestaden. Foto: Karen Østerbye

Der var også mere lokale talere på programmet. Blandt andet fortalte Torben E. Hoffmann Rosenstock der er direktør i brancheforeningen Danmarks Restauranter og Cafeer om hvordan co-creation kan styrke bæredygtighedsindsatsen på tværs af branchen samt for de enkelte virksomheder. Han fortalte blandt andet om REGA samarbejdet. REGA står for restauratørernes garantiordning og er et brancheintiativ der fokuserer på bæredygtighed og brancheansvar.

Initiativet skal ifølge Torben E. Hoffmann Rosenstock være med til, igennem samarbejde mellem brands, at løfte kvaliteten af deres samlede arbejde med bæredygtighed og social ansvarlighed. Overfor deltagerne understregede Torben E. Hoffmann Rosenstock således, hvordan et fokuseret arbejde med bæredygtighed kan have en direkte positiv indvirkning og aftryk på gæsteoplevelsen.

 

Øget fokus på teknologiens rolle i fremtidens bæredygtighed

At Responsbile Hospitality Day er vokset blev også tydeligt i pausen mellem sessions, hvor der var opstillet et såkaldt ‘lab’ område der bragte fokus på hvordan teknologi kan bruges til at optimere den bæredygtige gæsteoplevelse. Her kunne deltagerne møde innovative og bæredygtige virksomheder, og opleve deres produkter i aktion.

Her var alt fra robotter til fremtidens bæredygtige fødevarer og konsulentservices, som deltagerne kunne interagere med, alt sammen med fokus på bæredygtighed og ansvarlighed. Blandt de involverede her kunne man blandt andet finde virksomheden Circular Food Technology der fokuserer på, igennem ny teknologi, at finde alternative proteinkilder og genanvendelsesmuligheder for allerede brugte fødevarer i industrien, og dermed minimere spild og samtidig højne gæsteoplevelsen. Det kan f.eks. ske i den innovative genanvendelse af korn brugt ved bryggeriprocesen til andre fødevareprodukter.

 

Og det var da også den innovative brug af teknologi i bæredygtighedsindsatsen som var i fokus efter pausen. Her blev der nemlig diskuteret hvordan teknologi og digitale medier kan fungere som værdifulde værktøjer til at forbedre den bæredygtige gæsteoplevelse, samt hvilke udfordringer og muligheder teknologi skaber for industrien. F.eks. kom det frem at teknologi kan spille en central rolle i bæredygtigheden igennem nudging der få folk til at spare på energi og ressourcer. Samtidig blev værdien af bæredygtighedsinfluencere også diskuteret samt hvordan de kan være instrumentale i at påvirke den bæredygtige gæsteoplevelse, hvis de bruges rigtigt. 

 

Læs om sidste års Responsible Hospitality day her: 

Bæredygtighed i fremtidens hospitality kræver en samlet indsats

 

Smartteknologi kan revolutionere måden vi driver hotel på
Af Alexander Melchior
20 september, 2019
Fremtidens tilskueroplevelser bygger på teknologi
Af Alexander Melchior
18 september, 2019
Hvordan kan en event app gøre dig b(l)æredygtig?
Af Jeannette Eis
16 september, 2019
Hvordan måler man egentlig deltagerengagement?
Af Alexander Melchior
11 september, 2019
Hvordan events og festivaller kan gavne lokalsamfundet
Af Alexander Melchior
9 september, 2019
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få eksklusiv adgang til premium indhold
Som en del af Meetly Community eksklusiv adgang til premium indhold kun tilgængeligt via vores nyhedsbrev. Tilmeld dig nu og få adgang til unikt indhold på fredag.
Relaterede nyheder