Log ind

Eventprofesionelle ser stor værdi i at hoste esport-events – men det kræver ny mentalitet

22 maj, 2019 | #trends

Esport sektoren er en af de hurtigt voksende inden for live events, og planlæggere der specialiserer sig i sektoren bør kende dens kompleksitet.

Esport har uden tvivl fået etableret sig som en permanent del af både sports- og kulturlandskabet. Samtidig har det langsomt bevist den enorme værdi esport kan tilføre møde- og eventindustrien. Faktisk er netop esports-sektor den hurtigst voksende i industrien i USA lige nu, og herhjemme går udviklingen også rivende hurtigt med danske esports-hold i verdenstoppen.

Netop derfor kan planlæggere og venues der fokuserer på esport tage del i den heftige økonomiske udvikling. De bør dog kende det komplekse landskab der udgør sektoren, for der findes langt fra en fast opskrift på succes.

 

Få styr på hvem der er hvem

Ligesom i alle andre slags events, er det vigtigt at kende de forskellige aktører der er på spil i esportverdenen, og det er vigtigt at kende de komplekse mekanismer på spil mellem publishers, professionelle hold, ligaer, serier, produktionsselskaber, streamingplatforme, sponsorer og fans. Det kan samtidig være en enorm udfordring for mere traditionelle eventprofesionelle og venues helt at forstå hvordan forholdet mellem fysiske møder og digitale fællesskaber spiller sammen til liveevents.

Copenhagen Games, der tidligere er afholdt i Bella Center er en af de organisationer der har lavet aftaler med destinationsorganisationer. foto: Copenhagen Games

For destinationer, venues og eventprofesionelle der forsøger at dyppe tåen i sektoren, kan det være svært at navigere i dette nye økosystem. Det gør det kun mere kompliceret at industrien undergår en enorm udvikling og økonomisk opsving. Målgruppen er enorm – antallet af seere af esport på streamingkanaler som Twitch og Youtube overstiger antallet af seere på HBO, Netflix og ESPN tilsammen. Det er derfor også vigtigt at liveevents formår også at tale til de der ser med online. Samtidig viser en ny undersøgelse, at 93% af alle der ser med online, er interesserede i at rejse efter esportliveevents. Denne sammenvævning af digitale fælleskaber og fysiske events kan være enormt svær for mere traditionelle eventprofesionelle at tilgå, men er altså alfa og omega i produktionen af esportsevents. 

 

Halter på destinationsforholdet

At hoste esportsevents eller turneringer kommer med muligheder såvel som udfordringer, der kan adskille sig fra både traditionelle events og sportsevents.

Selvfølgelig er der ligheder: Arrangører skal stadig finde venue, holde deltagere og gæster engagerede og underholdte, og have fokus på eminent eventproduktion. Men der er også utrolig vigtige forskelle, blandt andet teknologinødvendighed og krav, krav til rum samt måden publikum og deltagere engagerer og interagerer. 

En anden vigtig  forskel er måden arrangører ofte tilgår esporteventen. Der hersker nemlig en venue-først mentalitet, og det kan gøre forholdet til destinationer og lokalsamfund hæmmet. Arrangører går efter at finde et perfekt venue, og fokuserer  sjældent på det rundt om, og det betyder ofte, at destinationen og den lokale kultur ikke bliver en integral del af eventet, og det er synd.

Større venues og eventprofesionelle, der gerne vil have en fod ind i branchen bør med fordel lave aftaler med destinationsprofesionelle, destinationsorganisationer og hoteller. Ligesom hotelkæder med fordel kan lave faste aftaler med esportshold, ligaer eller influencers. 

 

læs også:

Møde – og eventindustrien bør holde øje med Esport

Relaterede nyheder