Log ind

Planlæggere bør fokusere på at gøre on-site transport bæredygtig

Af Alexander Melchior | 1 november, 2019 | 4 min | #bæredygtighed

SERIE: Selvom fokus på reducering af spild og plastik uden tvivl er positivt for fremtidens events, er eventbæredygtighed afhængig af et fornyet fokus på transport. I anden del af vores serie om bæredygtighed og eventtransport har vi kigget på, hvordan on-site transporten udgør første skridt i en mere bæredygtig retning.

I onsdag skrev vi om, hvordan en høj afhængighed af flyrejser gør eventbæredygtighed til en utrolig kompliceret størrelse. Større internationale forretningsevents og konferencer der gerne vil tiltrække et internationalt publikum, må nødvendigvis ty til flytransport for at sikre et internationale publikum, og det koster på klimaregningen. .

Læs første del af serien om bæredygtig eventtransport her

Der er dog andre transportudfordringer hvor planlæggere og venues kan sørge for, at gøre mere på bæredygtighedsfronten, nemlig på on-site-transportfronten. Her er det nemlig op til planlæggere at sørge for, at nudge deltagere til at benytte sig af offentlig transport, eller skabe mere bæredygtige shuttle-services og transportmuligheder.

Hvordan planlæggere går til den her opgave, er selvfølgelig meget afhængig af hvilket venue deres event finder sted i. Hvis venue er i et urbant miljø, er det relativt simpelt at sørge for at indkvartere delegerede og gæster på hoteller der har en nem forbindelse til venue med offentlig transport, og tilbyde alle gæster udførlige guides der opfordrer til at benytte netop offentlig transport.

Er venue derimod i et mere afsides sted, stiller det selvfølgelig planlæggere overfor en lidt større og mere kompliceret opgave hvis de skal inkorporere bæredygtig transport.

I så fald handler det om eksempelvis at arrangere shuttleservices til de mest brugte hoteller, eller lave en fast aftale med et taxiservice der fokusere på grøn transport. Herhjemme er firmaer som Dantaxi f.eks. meget engageret i den grønne omstilling og har over 27 nulemission biler på gaden i København.

Udfordringen handler i sidste ende om bekvemmelighed for deltagerne. Det handler om at gøre offentlig eller delt transport til det nemme valg, at nudge dem i en bæredygtig retning er vejen frem.

Med tiden vil det da uden tvivl også være et øget krav fra deltagere. De kigger og forventer nemlig i højere og højere grad mere bæredygtige tilgange til events, og her er transport en helt essentiel udfordring for industrien.

Relaterede nyheder