Log ind

Ny teknologi giver muligheder men også udfordringer for møde og eventprofesionelle

Af Alexander Melchior | 2 maj, 2018 | 6 min | #Tech

De mange nye teknologiske og digitale udviklinger kan uden tvivl tilbyde nye unikke muligheder for møder og events. Samtidig skaber de store udfordringer og alvorlige pain points for mange planlæggere.

I sidste uge bragte vi en artikel der handlede om hvorvidt, virtual reality kan tilføje en ny dimension til virtuelle møder, og derved løse nogle af deres problemer.

Uanset om det er tilfældet eller ej, har teknologi uden tvivl evnen til, at tilføje ekstra værdi til mange møder og events. Især den øgede adgang til store mængder data tillader planlæggere, at målrette møder til deres deltageres ønsker både før, under og efter mødet. Men…

Teknologi kan også agere som en hæmsko for events, og skabe problematikker for både møde- og eventplanlæggere samt deltagere.

Teknologiens tvetydighed i branchen blev tydeliggjort af både denne vinters udgave af MPIs rapport ‘Meetings Outlook winter 2018’. Her gav planlæggere deres syn på branchens status. Rapporten underbygges af  en rundspørge blandt planlæggere, foretaget af rejsebrancheplatformen Skift.com.

 

Læs den seneste rapport Meetings Outlook Winter 2018 fra MPI her

 

Ud over at kigge på hvordan planlæggere ser på fremtiden, fokuserede de begge på hvordan planlæggere benytter sig af den nye teknologi og deres mening om udviklingen.

Et centralt kritikpunkt fra mange planlæggere var, at mange møder havde tendens til at blive så teknologifikserede, at det personlige møde mellem mennesker blev glemt.

3 møde- og eventteknologi-blogs du bør holde øje med

1. Corbin Ball  Må nok betegnes som sværvægteren inden for møde teknologi. Uden tvivl nettets bedste og mest dybdegående side om mødeplanlægning, og event- og mødeteknologi.

2. Event Tech Brief Giver et af de bedste indblik i forskellige teknologier der præger branchen. Deres mål er at assisterer netop planlæggere i at vælge den rette teknologi.

The Meeting Pool Giver dybdegående analyser af ALT det teknologi der rør sig i eventbranchen. her kan du finde dybdegående white paper og udgivelser.

Stort udvalg, mange faldgrupper

Der findes et overflødighedshorn af fremadtænkende teknologi, tilgængeligt for møde og eventplanlæggere. Meget kunne umiddelbart tyde på, at det blev nemmere for planlæggere, at forvandle kedsomme møder til interaktive digitalt bårne events.

De to undersøgelser fremhæver dog, at mange planlæggere faktisk er kritiske over for det store og kaotiske udvalg. De kæmper med mangel på information og vejledning omkring valg af de rette teknologiske værktøjer.

At skulle overskue den konstante udvikling og enorme palet af teknologiske udviklinger, kan for mange planlæggere føles som at drikke direkte af en brandhane. Derfor kan man hurtigt komme til at begå alvorlige fejl, hvis man vælger den forkerte teknologiske løsning. Sådanne beslutninger kan rangere fra valg af den mangelfuld registerringsløsning, til valg af et komplekst eventdatabehandlingsprogram uden, at have overvejet ens eget forhold til og ansvar over for privatlivspolitik og persondatabeskyttelse.

 

Teknologi bør altid være værktøjet, aldrig indholdet

Undersøgelsen lavet af Skift.com viser, at planlæggere også bør være opmærksomme på, at teknologi der måske virkede perfekt til ét event, ikke nødvendigvis er det rigtige valg til alle events.

Flere eventteknologivirksomheder advarer i undersøgelsen, at teknologi altid bør være værktøjet der hjælper med at formidle indhold, men aldrig indholdet i sig selv. Hvis mødets indhold ikke overvejes i første række, men istedet tilpasses en bestemt teknologi, kan man komme galt afsted.

”Det svarede til at arkitekten der skal tegne dit hus, starter med at designe stuen med hammeren eller sømpistolen i fokus, i stedet for at fokusere på hvordan din familie skal leve/arbejde/spise/lege i rummet” fortalte J. Damany Daniel fra eventteknologivirksomheden The Event Nerd til Skift.com i forbindelse med undersøgelsen.

Det kan være svært for møde og eventprofesionelle at overskue det enorme udbud af eventteknologi, og man kan hurtigt blive fanget i at vælge fejlfuldt teknologi eller overdrive i forhold til hvad der er nødvendigt til det pågældende møde eller event. Det kan derfor betale sig gevaldigt for planlæggere, at holde sig opdateret igennem blogs, undersøgelser og forskning på området.

Når teknologi bliver brugt på rette måde til events, formår det at bygge bro mellem brand og forbruger, eller mellem deltager og deltager. Branchen er stadig ved at lære hvordan den skal forholde sig tol det enorme udbud af teknologi.

Fremfor alt er det dog essentielt at planlæggere altid har gæsten i fokus og ikke teknologien, ellers kan det hele være forgæves.

Alt tyder på, at fremtidens succesfulde eventteknologi vil blive mere og mere usynligt, og samtidig formå at muliggøre større værdi for både deltagere og planlæggere.

Relaterede nyheder