Log ind

Mødeprofessionel på deltid?

Af Alexander Melchior | 4 marts, 2019 | 2 min | #trends

Flere og flere profesionelle er møde- og eventplanlæggere på deltid, og det kan ofte være svært for dem at blive ordentligt integreret i branchen. 

Virksomheder i den moderne verden forventer i højere og højere grad af deres medarbejdere, at de kan have mange forskellige hatte på, og oftere og oftere er en af disse hatte “møde- og eventplanlægger”. 

En undersøgelse fra MPI viser at omkring fire ud af fem virksomhedsmøder planlægges af medarbejdere fra andre afdelinger. Samtidig viser undersøgelser at over 70% af administrative assistenter har ansvaret for at planlægge virksomheders møder og events, lige fra mindre dagsmøder til større konferencer, til messer og firmaevents. 

Derudover er der utallige selvstændige og mindre virksomheder der selv må stå for mødeplanlægningen og eventafvikling ofte uden at have træning i det.

For disse profesionelle kan det ofte være svært at vide hvorhen man skal gå for viden og netværk. Det kan derfor tydeligt betale sig at oparbejde et forhold til industrien, for at få mest ud af sine møde og events. Samtidig kan det også være enormt værdifuldt for industrien at aktivere disse deltidsplanlæggere i den viden og udvikling der ligger i møde- og eventindustrien. 

 

Engagering i et fælleskab kan gøre jobbet nemmere

En af de vigtige skridt som deltidsplanlæggere kan tage for bedre at integrere sig i industrien er at engagere sig i en af de større og vigtige organisationer som findes i industrien. Organisationer som MPI har masser resourcer der kan være guld værd for deltidsplanlæggere i jagt på svar og netværk. MPI har endda lanceret en afdeling af organisationen ved navn Plan Your Meetings dedikeret til at hjælpe, forbinde og uddanne såkaldte ikke-officielle-planlæggere. 

Et andet vigtigt aspekt af rollen som planlægger er uden tvivl netværk. Det kan være svært hvis ‘mødeplanlægger’ ikke er ens egentlig jobbeskrivelse, at have forbindelser til de rette leverandører, venues og profesionelle. Et godt netværk kan ikke bare gøre jobbet nemmere, men også ligefrem spare virksomheden penge, hvis en planlægger eksempelvis kan opnå specielle prissatser hos venues, leverandører og hoteller. Det handler omsat identificere de stakeholders der findes i hele planlægningsprocessen, således kan du skabe det helt rette event for alle involverede. 

Selvom man kun planlægger møde og events på deltid, er det desuden vigtigt at hvert møde og event evalueres og erfaringer tages med til næste gang. Det kan også betyde meget, hvis du eller en anden skal gentage mødet eller eventen en anden gang.

7 gode råd til deltids-møde- og eventprofesionelle

  1. Bliv certificeret medlem af en organisation som MPI
  2. Byg et god netværk op inden for industrien (både leverandører, hoteller, venues og andre profesionelle)
  3. Opbyg et personligt forhold til venues og hotelbrands
  4. Kend dine deltagere og stakeholders – viden om din gruppe kan gøre planlægningen meget nemmere
  5. Sørg for at dit budget ikke dikterer mødets form
  6. Outsource hvad du kan. Deltidsplanlæggere har ofte tusinde andre opgaver mens de planlægger, derfor kan outsourcing af visse opgaver være utrolig værdifuldt.
  7. Dokumentér og lær fra hvert møde og event. Sørg for at evaluere, og bruge den evaluering til at skabe et bedre næste møde.

Hvis du er mødebooker på deltid, kan du med fordel følge med i tilbud fra MPI Danmark, der har reelle og værdifule tilbud til planlæggere, både fuldtid og deltid.

Relaterede nyheder