Mens madspild fylder mere og mere i bevidstheden på befolkningen, er det stadig en ubekvem realitet i møde og eventindustrien. Folkemødet på Bornholm satte i år et godt eksempel på, hvordan man kan bremse spild af mad ved større events.
Da dette års Folkemøde løb af stablen for snart to uger siden, var det med et rekord stort antal besøgende. Over 110.000 besøgte Danmarks største fejring af demokratiet, der lagde hus til over 3000 mindre talks, debatter og events.
Selvom fokus for Folkemødet selvfølgelig er politik, organisationsliv og demokrati, skal de mange deltager også bespises. Dertil kommer et fokus på mad, og således også på madspild. I år havde mødet valgt aktivt valgt at sætte ind mod spild af mad, med konkrete tiltag samt et væld af talks og debatter om emnet. For hvordan kan man sørger for at minimere madspild når over 100.000 mennesker mødes?
Læs også:
En kombination af aktive tiltag og oplysning
I år var Folkemødet præget af et stærkt grønt fokus, og de mange tiltag sprang i øjnene når man bevægede sig rundt i Allinge. Der var blandt andet opsat vandposter der fik vand direkte fra bornholms vandforsyning, og som skulle opfordre gæsterne til at genanvende deres flasker og minimere forbruget af plastik.
Desuden havde den lokale affaldsvirksomhed BOFA opsat grønne biocontainere rundt omkring på mødet. Containerne skulle opfordre de besøgende til at deponere deres madrester i stedet for at smide dem i skraldespanden. Det indsamlede madaffald blev herefter kørt til et biogasanlæg, hvor virksomheden Nature Energy omdannede det til biogas til gasnettet.