Log ind

Kan for meget teknologi ødelægge møder og events?

Af Alexander Melchior | 28 maj, 2018 | 3 min | #Tech

Møde- og eventplanlæggere arbejder for, at teknologi kan forbedre deltageres oplevelse hvis det bruges rigtigt, men kan for meget teknologi ødelægge events?

Der findes et voksende marked for digitale møde-applikationer, rettet mod at tilbyde bekvemmelighed og løsningsorienterede værktøjer til planlæggere såvel som delegerede. Samtidig præsenterer de mange digitale services også planlæggere for et ironisk dilemma. For kan selve de apps der er målrettet mod at styrke og facilitere mødeoplevelsen, formindske værdien af ægte face-to-face interaktioner?

Hvis man tager et kig på de forskellige mødeteknologi- og MICE-bloggere, er meningerne splittede og analyserne usikre. Nogle ser møde-apps og personlige digitale enheder som direkte distraktioner der besejrer selve formål med fysiske møder, andre siger at personlige enheder og teknologi kan, hvis brugt rigtigt, promovere og forstærke engagement, deltagerinteraktion og networking.

En af dem der tror på teknologiens evne til at samle mødedeltagere og fjerne nogle ellers svært overkommelige barrierer er Jared Bodnar der er vicedirektør for marketing hos eventteknologivirksomheden Attendify. Han fortalte sidste år til skift.com hvordan blandt andet opblomstringen af app-barede direkte meddelelsesservices er med til at bryde isen med deltagere og delegerede, og gør dem i stand til f.eks. forbinde sig med andre deltagere før de skal møde dem face-to-face. Dermed hjælper de til at eliminere eventuel tidsspild, og hjælper til at fjerne det akavede element der er tilstede i at skulle henvende sig til mennesker man ikke kender.

 

 Læs også: NY TEKNOLOGI GIVER MULIGHEDER MEN OGSÅ UDFORDRINGER FOR MØDE OG EVENTPROFESIONELLE

 

Der er dog også fagpersoner der mener at teknologi der er nøje udvalgt og rettet mod at gøre eventen eller mødet mere givtigt, kan distrahere deltagerne fra de virkelig meningsfulde oplevelser der netop er kendetegnet for det fysiske møde.

Linda Nelson der er CEO for mødevirksomheden To Plan Ahead har udtalt, at hendes virksomhed kæmper med brugen af netop sådanne apps der distraherer deltagere fra hvad der bliver sagt, eller fra face-to-face interaktionerne. Hun mener at for meget og forkert teknologi, kan virke som et gimmick, og fjerne den unikke værdi der opstår i mødet. I sidste ende vil teknologien altså blot være en distrahering.

Et fælles træk for de mange meninger i debatten om mødeteknologi og digitale mødeservices, er dog ideen om at det i sidste ende ikke er er selve de digitale services henvendt mødet der repræsenterer distraktionen, men hellere ikke-mødeteknologien så som socialemedier og mail. Hvis selve mødets eller konferencens indhold ikke er godt nok og deltageren ikke er engageret og underholdt nok, vinder email, Facebook, LinkedIn og de andre sociale medier kampen om deltagerens opmærksomhed.

Og måske er det netop her løsningen skal findes. Succesfuld møde- og eventteknologi arbejder for at forstærke mødets indhold og karakter, men må ikke have nogen særlig værdi i sim egen ret. Alligevel vil planlæggere sandsynligvis i den nærmeste fremtid kæmpe med det enorme udvalg af teknologi og digitale services fremhæver både Bodnar og Nelson.

Kan teknologi ødelægge værdi, engagement og interaktion i fysiske møder?

Ja
0
Nej
0
Ved ikke
0
Relaterede nyheder