Log ind

Kan ansigtsgenkendelse strømline events?

22 februar, 2019 | #trends

Ansigtsgenkendelsessoftware bliver hurtigt en fast del af vores hverdag, men hvilken værdi kan teknologien tilføje events? 

Nye teknologiske udviklinger skyder frem hurtigere end vi kan nå at finde på navne til dem, og infydelsen fra teknologi er overalt omkring os fra de mest normale hverdagsopgaver til større industriapplikationer, teknologi har ændret hvordan det moderne liv leves. 

Når det kommer til eventindustrien, oplever vi samme teknologiske sprint. Eventteknologi har set nogle enorme udviklinger de sendte år, og eventteknologiværktøjer har optimeret mange processer og gjort arbejdet nemmere og anderledes for planlæggere og medarbejdere på gulvet. Teknologien har redefineret hvad det vil sige at arbejde med events, og samtidig også ændret deltageroplevelsen.

Én teknologi der er lige på nippet til at transformere eventudførslen og måden man er “deltager” er ansigtgenkendelses software der bygger på kunstig intelligens. Hvad der begyndte som en meget eksklusiv og dyr teknologi, primært fokuseret på sikkerhedøjemed, har efterhånden fundet vej til mere mainstream brug. Sociale medier som Facebook bruger teknologien til at hjælpe folk med at tagge deres billeder, og den nyeste Iphone X lader brugere åbne deres telefon ved hjælp af ansigtsgenkendelse.

Teknologien der umidelbart virker som skabt til eventafvikling, begynder langsomt at vise sine forskellige brugbarheder i flere aspekter af møder og events. Men hvilken værdi kan teknologien tilvejebringe?

Ansigtgenkendelse kan eksempelvis fremskynde check-in processen, der ofte kan være en lang og besværlig fornøjelse ved større møder, events og konferencer, samtidig med at gøre den mere sikker og præcis. Software der integrerer sig med andet  event management software er allerede så småt introduceret på markedet dog på et eksperimentelt niveau, da der stadig er nogle persondatarettighedsmæssigt spørgsmål.

Ansigtsgenkendelsesteknologi har sit udspring i sikkerhedsbranchen, og derfor giver det god mening at der er en del muligheder inden for eventsikkerhed som teknologien kan være med til at fremme. Eventsikkerhed repræsenterer i en stigende usikker verden en øget bekymring for planlæggere og venues. Ansigtgenkendelse kan, i samarbejde med førhen-lagret deltagerdata sikre at eventsikkerhedspersonsale kan opdage unormale aktiviteter, samt genkende  eventuelle trusler før de opstår.

En af de mest værdifulde muligheder med teknologien er måske i en mere deltagerorienteret øjemed. God teknologi skal helst give en øget menneskelig værdi ved møder og events, og måske kan ansigtgenkendelsesteknologi hjælpe planlæggere med at engagere deres publikum. Et værktøj tillader eksempelvis at spore deltagernes generelle humør, og engagementsniveau. Eventprofesionelle kan altså skræddersy indhold således at det passer på hvad deltagernes interesser og ikke-interesser virkelig er afspejlet igennem deres humør. Derudover er der store muligheder inden for deltagerpolling, der med stor sikkerhed kan fastslå deltagernes mening om givne spørgsmål eller udsagn.

På nuværende tidspunkt er teknologien primært en gimmick, der kan engagere deltagere i selve teknologien, men den udviser samtidig enorme muligheder inden for afviklingen og optimeringen af events i fremtiden. Vi er først lige begyndt at se dens potentiale til at forbedre events, og det vil være interessant at følge dens udvikling i fremtiden.

Relaterede nyheder