Log ind

Interessen for små møder eksploderer, mens vi venter på, at direkte booking bliver en realitet

Af Alexander Melchior | 16 august, 2018 | 3 min | #Tech #trends

Mens interessen for og online booking af mindre møder er stigende, gør man sig klar til at muligheden for direkte booking af mødelokaler potentielt kan disrupte industrien. Nye tiltag ser ud til at være klar.

I denne uge har meetly fokus på små møder.

Interessen for online booking af møder er støt stigende i takt med, at interessen for mindre møder og faciliteter bliver større og større. Sådan viser en en undersøgelse fra det amerikanske online mødebookingplatform Meetingsbooker.com.

De fleste er enige om, at online booking af mødelokaler faciliterer en unik måde for venues at nå potentielle kunder for mindre komplicerede events, men den digitale distribution af mødelokaler er stadig under stor udvikling, mens flere tiltag skubber udviklingen den rigtige vej. Så hvornår bliver det muligt at booke et mødelokale med øjeblikkelig bekræftelse herhjemme? Snart ser det ud til.

Undersøgelsen fra meetingbooker.com viste igennem en analyse af sidens bookinger fra 2017, at de fleste møder afholdes på hoteller og, at der samtidig kan ses en stigning i booking af relativt små og korte møder. Der er ifølge rapporten flere grunde til dette.

Mødevenues og arrangører bruger i gennemsnit 47 minutter på en traditionel offline mødebooking, men ved at automatisere processen online, kan denne tid bruges til at arbejde på de større mere værdifulde konferencebookinger. Den online mødebooking er altså både lukrativt for venues og bookere, samtidig med at den kan sparre tid såvel som penge for kunderne.

De fleste online mødebookinger bliver booket omkring to uger inden de skal løbe af stablen, hvilket ligeledes gør dem til en attraktiv metode for hoteller og lignende at fylde lokaler de endnu ikke har solgt.

 

Vi venter stadig på direkte booking

Debatten om online mødebooking har efterhånden rykket sig til ”skal vi sælge mødelokaler online” til ”Hvordan kan vi bedst sælge mødelokaler online”. Således dukker flere og flere nye innovative tiltag op, der skal gøre det både nemmere for kunder, venues og arrangører.

Én ting er derimod endnu udeblevet fra kampen om onlinemødebooking herhjemme. Det er den øjeblikkelig booking af mødelokale, dvs. mødebooking med øjeblikkelig bekræftelse. Mens dette allerede er et faktum flere steder i udlandet, har udviklingen haltet efter herhjemme.

Kampen om online mødebooking er godt på vej til at udvikle sig i interessante retninger.

Relaterede nyheder