Log ind

Hvad er teambuilding blevet til idag?

Af Alexander Melchior | 22 marts, 2019 | 3 min | #trends

Teambuilding har igennem mange år været centralt i mange virksomheder, desværre med lidt dårlig konnotationer. Konceptet har heldigvis undegået store forandringer.

Virksomheder har igennem efterhånden mange år udført team building kurser, øvelser og aktiviteter som en måde at forbedre samarbejdet mellem kollegaer samt deres indbyrdes forhold og produktivitet og arbejdskvalitet. Selvom sådanne kurser stadig er enormt populære for deres faktiske effektivitet, har konceptet og formatet heldigvis ændret sig igennem årene. Mere moderne tilgange tager over fra de mere traditionelle metoder, og det skal ændre den måde medarbejderne ser på team building til det bedre.

 

Dårlige konnotationer bliver udskiftet

Hvis du nævner team building på et tilfældigt kontor vil du med alt sandsynlighed møde mange dårlige assosiationer og modvilje. Team building giver nemlig ofte assosiationer til klassiske øvelse hvor medarbejdere skulle ud i skoven, kaste med økser eller overnatte i telt. Ligesom det giver assosiationer til udmattende og uinspirerende lege.

Det er alle disse afskrækkende konnotationer der gør team building til et fy-fy ord på mange af kontorer verden over, men heldigvis dækker ordet ikke rigtig længere over den udvikling der er ved at ske. Team building er nemlig ikke længere bare trust falls og byggeprojekter af ispinde. Istedet handler om at skabe interessante og givende oplevelser der trækker på medarbejdernes personlige interesser og præferencer samt viden om virksomheden og gamificaiton.

 

Læs også: KODEORDET ER ENGAGEMENT – PORTRÆT AF GREEN HAT PEOPLE

 

Hvor de traditionelle team building aktiviteter udelukkende fokuserer på forbedre kommunikationen pg produktiviteten mellem team medlemmer og kollegaer, fokuserer team building nu til dags fungerer meget mere som et socialt event, der skal styrke de individuelle forhold kollegaer imellem og forholdene mellem medarbejdere og virksomheden. Når team building er mere socialt fokuseret, forbedre det nemlig både kommunikation men også de generelle sociale forhold i teamet, og dét kan være uvurderligt for produktivitet og samarbejde.

Team building bygger altså ikke længere på tanken om at medarbejde skal overskride deres egne grænser for at kende hinanden bedre, men istedet handler det om at medarbejdere skal samarbejde om et fælles større formål, og det er langt mere værdifuldt.

Det er på tide at team building konceptet smider alle de dårlige konnotationer. Det handler om et at skabe et nyt kreativt samvær med et dybere formål. Det kan være igennem gamification, sociale events eller velgørenhedsevents, vigtigste er at medarbejderne er i centrum.

 

Læs også:

Det eksperimentelle møde kan skabe unikke oplevelser

Festivaliseringen af møder og events

Relaterede nyheder