Log ind

Danske hospitalitykonkurrenter står sammen om bæredygtighed

Af Alexander Melchior | 12 september, 2018 | 5 min | #bæredygtighed

Bæredygtighed er noget man er sammen om. Sådan lød budskabet til konferencen Responsible Hospitality Day 2018, hvor hospitalitykonkurrenter delte viden og bæredygtighedsløsninger.  Klik på videoen ovenover og hør mere om dagen. 

Bæredygtighed i hospitalityindustrien er under stor udvikling, men det kræver øget samarbejde og vidensdeling mellem brands og virksomheder, hvis industrien for alvor skal ændre sig. Netop dette stod i centrum for Responsible Hospitality Day 2018.

Anført af Tania Ellis, en af Skandinaviens førende social business-eksperter, forfatter og international trendspotter, kastede dette års deltagere den tilbagevendende konference sig ud i interessante oplæg, workshops og en spændende paneldiskussion om bæredygtighedstiltag og trends i hospitalityindustrien.

Det er andet år, at Responsible Hospitality Day der er skabt af BC Hospitality Group A/S løber af stablen. Bag tiltaget ligger en ambition om at gøre bæredygtighed til en endnu større fælles prioritet i hospitalityindustrien. Visionen er at skabe et fælles forum, hvor den danske hospitality,- hotel-, turisme- og restaurationsbranche kan dele tanker, ideer og viden, der kan drive bæredygtige processer i industrien videre.

“Den danske hospitalitybranche er på en vigtig fælles rejse, hvor den fortløbende skal lære at prioritere og finde på kollektive løsninger på bæredygtighedsområdet.” Siger Allan L. Agerholm, CEO i BC Hospitality Group A/S.

Læs også:

Bæredygtighed i fremtidens hospitality kræver en samlet indsats

 

Brug for øget samarbejde på kryds af virksomheder og brands

Det spås, at de næste par år vil byde på omfattende vækst i industrien og netop det kræver et forøget fokus på bæredygtigt samarbejde. Og ’samarbejde’ var netop et omdrejningspunkt for konferencen i år.

Der har de seneste år lydt hård kritik fra flere internationale fagpersoner, vedrørende manglende samarbejde og vidensdeling om bæredygtighed i hospitalityindustrien.

Det kan blandt andet være svært for mindre brands og virksomheder, at have den nødvendige kapacitet til at forske i og udvikle bæredygtige løsninger samt have den nødvendige viden til at prioritere bæredygtighed. Derfor er det vigtigt at man på tværs af industrien prioriterer vidensdeling og bæredygtigt samarbejde på tværs af virksomheder og brands.

Netop dét er Responsible Hospitality Day et fremragende eksempel på. I år var godt 100 engagerede aktører mødtes for at diskutere, vidensdele og netværke om emnet på et af Europas mest bæredygtige hoteller, Crowne Plaza Copenhagen Towers i Ørestad.

“I år valgte vi at fokusere på områderne ‘ansvarligt forbrug & produktion’ og ‘partnerskaber for handling’ og anvendte dermed atter FNs 17 Verdensmål som et operationelt ‘bagtæppe’ for konferencen. Heldigvis anerkender og forstår flere og flere aktører vigtigheden af at udvikle innovative og rentable bæredygtige løsninger” tilføjer Allan L. Agerholm.

Iblandt dette års foredragsholderne var fremtidsforsker Birthe Linddal samt repræsentanter fra bl.a. Northside Festivale-SmileyRefarmed og mange andre. Dette blev underbygget af en god portion networking og mulighed for at udforske et ‘lab-område’ med nye bæredygtighedstiltag ved fire entreprenante og relevante virksomheder; Von PlastPlantJammer, Glean og Coffee Bueno.

Se videoen herunder eller øverst i artiklen og bliv klogere på hvordan samarbejde og vidensdeling kan udvikle hele industrien i en mere bæredygtig retning.

 

Relaterede nyheder