Mange hoteller og venues er disse år dybt engageret i at gøre deres forretning grøn og bæredygtig. Alligevel er der brands og virksomheder, hvis handlinger ikke stemmer over ens med deres ord
Det hitter hos forbrugere, gæster og i offentligehedens øjne, når virksomheder og brands fremstår grønne og bæredygtige. Det virker på flere bundlinjer, og vi er nået til et punkt hvor hotel- og mødegæster ikke bare eftersøger bæredygtighed, men ligefrem kræver det.
Måske er det disse stigende krav, eller bare lidt for smarte kommunikationsstrategier der får nogle virksomheder til at tage munden lidt for fuld, når det kommer til CSR-kommunikation og bæredygtighedsløfter.
Her er der tale om såkaldt ‘greenwashing’, altså når virksomheder og brands vasker dem selv grønne med smarte kommunikationsstrategier og kampagner, mens de bag facaden egentlig ikke arbejder specielt målrettet for bæredygtigheden, men blot rider med på, at bæredygtighed er blevet en ting som gæsterne efterspørger.
Desværre er hospitalityindustrien en af de sektorer, der har været hårdest ramt af den kedelige tendens. Det skyldes blandt andet det høje antal af udvandede bæredygtighedsbegreber, som virksomheder og brands bruger uden specifikt at arbejde for eksempelvis nedbringe co2-udledning, vandspild, madspild eller implementere sociale tiltag.
En undersøgelse kaldet ‘Consequences of ‘Greenwashing:’ Consumers’ Reactions to Hotels’ Green Initiatives’ bragt i International Journal of Contemporary Hospitality Management, viste at op mod 80% procent af rejsende på verdensplan er enige om, at bæredygtighed er imperativt for deres valg af hotel.
Samtidig viser undersøgelsen at hotellers udbredte bæredygtighedsvildledning og ‘greenwashing’ har gjort forbrugerne overordentlige skeptiske overfor industrien generelt, og at hvis gæster får nys om en specifik vildledelse, så vil hovedparten boycotte det specifikke brand.
Læs også: REJSENDE OG BESØGENDE IDENTIFICERER SIG I HØJERE GRAD MED BÆREDYGTIGT ORIENTEREDE BRANDS