Log ind

Eventbæredygtighed er afhængig af transport

Af Alexander Melchior | 30 oktober, 2019 | 4 min | #bæredygtighed

MINISERIE: Selvom fokus på reducering af spild og plastik uden tvivl er positivt for fremtidens events, er eventbæredygtighed afhængig af et øget fokus på transport. Vi har kigget på hvordan transport er en af de største udfordringer når det kommer til skabe bæredygtige events

Events, konferencer og flyrejser går naturligt nok hånd i hånd. Når en stor konference eller et forretningsevent løber af stablen, flokkes forretningsrejsende til fra nær og fjern og som oftes betyder det både lange og korte flyrejser.

Selv i en tidsalder hvor Skype, Facetime og digitale interaktive møder er tilgængelige for de fleste, forstår virksomheder og profesionelle den unægtelige værdi der ligger i det fysiske møde, og det unikke forhold det skaber mellem mennesker. Derfor er de også klar på at bruge store dele af deres budget på at give deres medarbejder de oplevelser og værdi som følger med events. 

De finansielle omkostninger og miljømæssig indvirkninger når det kommer til transport af alle disse eventgæster og delegerede, er enorme og problematiske. Det handler ikke bare om de mange store flyrejser, som store events kræver, men også om de mange taxaer, busser og lejebiler som skal transportere deltagerne mellem hoteller, venue, lufthavn og tilbage.

At eliminere madspild og brugen af minimere brugen af engangsplastik er selvfølgelig en positiv udvikling, men den altoverskyggende positive indvirkning vil uden tvivl komme fra at skære ned på flyrejser og brugen af benzindrevne transportmidler. Det kan virke utrolig upraktisk og problematisk for planlæggere, men mens deltagerforventninger og syn på miljø ændrer sig vil det blive mere realistisk.

 

Flere regionale events fremfor internationale

Eventplanlæggere kan vælge at reducere deres klimapåvirkning igennem mere ansvarlige transportvalg, men det kan ligeledes være enormt svært da det trækker tråde langt igennem suply chain, venues, kunder og mange industrier. Men et øget fokus på eksempelvis delevenlige transportmidler, at opfordre til at bruge offentlig transport eller transportmidler der bruger el, kan allerede gøre en stor forskel.

Én flytur på tværs af Europa udleder omtrent ligeså meget som en normal bil gør i løbet af tre måneders daglig brug. Dertil skal det tilføjes at de fleste forretningsrejsende tager afskillige ture om året og, at nogle store konferencer tiltrækker flere tusinde udenlandske gæster, gavnligt for industrien, men mindre gavnligt for miljøet. 

Løsningen er ikke ligefrem klar. Den amerikanske organisationer Events Industry Council har dog noteret, at flere og flere events fokuserer på at være mere regionale fremfor internationale, for netop at fokusere på at være mere bæredygtige når det kommer til transport. Det er en trend som vi sandsynligvis også vil se herhjemme. Den strategi kan have flere positive sider, både kan den medføre, at færre mennesker flyver, men istedet vælger andre transportformer som tog eller bus, samtidig kan det også sikre at den generelle deltagerrate bliver højere, da disse events vil forekomme mere tilgængelige og ikke kræve lige så store ressourcer for virksomheder. 

At fuldstændig eliminere flyrejser er dog ikke særlig praktisk eller overhovedet realistisk ved alle events. Istedet venter industrien, ligesom mange andre industrier, på at fly- og rejseindustrien finder mere bæredygtige og praktiske måder at rejse lange afstande.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nedenfor og læs næste del af vores serie om bæredygtig eventtransport på fredag, hvor vi kigger hvordan planlæggere bør fokusere på at gøre on-site transporten mere bæredygtig.

Relaterede nyheder