Log ind

En digital revolution er på vej til at ændre forretningsturismen

Af Alexander Melchior | 16 april, 2018 | 4 min | #Tech

Den hastige digitale revolution vil ændre måden, rejse – og mødeprofesionelle arbejder på, og markante forandringer kan allerede ses. Rejse – og mødeprofessionelle bør derfor gentænke deres rolle.

Da Møde- og Eventmessen løb af stablen i Bella Center Copenhagen tidligere på året, var det tydeligt, at en af de aspekter, der var i fokus, var, hvordan teknologi kommer til at ændre hverdagen for rejse-, event- og mødeprofessionelle.

”Robotter og kunstig intelligens er her allerede, og på vej til at blive en fast del af industrien på mange forskellige områder, så som på dataområdet eller i form af chatbots” fortalte Michael Pryner, interaktionsspecialist ved Get Visual, der sammen med Thomas Martinsen, CEO for Bluefragments der specialiserer sig i kunstig intelligens, holdt foredrag om fremtidens teknologiske trends.

Mens selve teknologien allerede er derude, handler det om at overføre den effektivt til planlægningen af møder, konferencer og virksomhedsrejser.

Brugen af robotter, chatbots og digitale assistenter vil ændre måden rejse- og mødeprofessionelle arbejder på. Ligeledes vil de markant ændre måden, branchen planlægger, afvikler og afrapporterer møder, konferencer og events.

Jessie States, Manager of Professional Development hos MPI optegner en nær fremtid, hvor digitale assistenter f.eks. kan oversætte ethvert sprog til brugerens eget i real time og dermed løse sprogbarrierer ved konferencer og events.

Pryner og Martinsen forklarede deltagerne ved Møde og Eventmessen 2018, hvordan teknologier som intelligente digitale briller i en nær fremtid kan identificere enhver konferencegæst og gøre vedkommendes data synlig for brugeren. En teknologi der, på trods af de åbenlyse databeskyttelses problemer, kan have enorm indvirkning på effektiviteten hos møde og forretningsturisme segmentet, og hvordan vi organiserer vores events og møder.

Kunstige intelligenser som som den indlejret i Amazons Alexa højtaler vil ændre fremtiden for møde- og rejseprofesionelle.

En nødvendig ændring i branchen

Deltagerne på møde- og eventmessen blev efterladt med et åbent spørgsmål: hvordan ændres deres jobs med det endelige indtog af robotter og kunstig intelligens?

Den øgede vigtighed af data, faciliteret af robotter og kunstig intelligens, vil uden tvivl fortsat drive udviklingen fremad, og markant ændre jobbeskrivelsen for rejse- og mødeprofessionelle. Fremtidige jobs vil bevæge sig længere væk fra praktiske opgaver til skabere af effektive total oplevelser.  Hvordan branchen så vælger at bruge denne nye mængde tilgængelige data, vil bestemme hvilken retning udviklingen vil gå.

Det handler, ifølge flere eksperter, om at overgive det mundane praktiske arbejde til robotter, og i stedet fokusere på de mere strategiske opgaver, og om at skabe bedre og mere effektive oplevelser for rejsende og deltagere.

 

Hvis robotter får mulighed for at præsentere denne nye data succesfuldt til planlæggere, kan mødeplanlæggere bruge data til at skabe bedre tilbud eller fokusere på emner som miljømæssige perspektiver og bæredygtighed. I mens må rejse- og mødeprofessionelle snart ændre deres fokus fra at være indkøbere, der skal reducere virksomhedens rejseudgifter, til faktisk at fokusere på at skabe totale og effektive oplevelser og på at tilføre værdi til virksomhedens rejser

 

Revolutionen af big data og kunstig intelligens er stadig verserende, og alt i mens forsøger møde- og rejseprofessionelle at finde ud af, hvordan de bedst kan bruge alt den information, de har indsamlet, samtidig med at se ser deres jobbeskrivelse ændre sig drastisk.

 

Læs videre her:

https://skift.com/2018/02/07/event-tech-providers-are-ready-for-a-data-revolution/

https://www.tourism-review.com/business-tourism-feels-the-impact-of-digitalization-news10404

Relaterede nyheder