Log ind

Det fleksible mødelokale er fortsat efterspurgt men skaber også udfordringer for planlæggere

Af Alexander Melchior | 13 maj, 2019 | 3 min | #mødedesign

Fleksible, innovative og teknologidrevne møderum er efterhånden blevet et hit i mødeindustrien. Planlæggere imødekommer trenden, men de står også overfor store budgetudfordringer.

En af de største udfordringer for mødeplanlæggere og eventmagere er uden tvivl, at balancere de kreative udfoldelser med strammer budgeter.

Mødelokaler har igennem mange år fuldt nogenlunde samme opskrift: et simpelt lokale med et givent antal stole, borde, skærme osv. Men langsomt er der de seneste år sket en kærkommen udvikling, der har betydet, at mere fleksible og eksperimenterende møderum ser dagens lys. Og disse er altså eftertragtede blandt kunder og derfor selvfølgelig også planlæggere.

Den årlige undersøgelse Meeting Room of the Future lavet af organisationen IACC, understregede da også, at den største trend lige nu er anderledes og eksperimenterende mødeomgivelser som f.eks. private hjem, køkkener og mere uformelle omgivelser.

 

Fleksible mødelokaler er fremtiden

Denne ny tendens har dog også medført stigende omkostninger for planlæggere, men desværre har mange kunders budgetter ikke fulgt med de stigende omkostninger forbundet med disse nye fleksible og teknologibårne mødelokaler. Overfor rejsemediet skift.com understregede flere mødeprofesionelle de nye udfordringer “De vil alle have nye og interessante lokaler, men budgettet er stadig sat efter priserne på mere tradtionelle lokaler fra tre år siden”

Især ved større grupper og konferencer kan det være en udfordring for planlæggere at balancere budget med nye og interessante omgivelser, nye teknologiske udviklinger inden for AV, ligesom f&b trends som streetfood og fællespisning også kan øge udgifterne. 

Kunder kræver altså mere for mindre, men samtidig kan samme tendens der kan øge omkostninger også være med til at spare planlæggerne penge, hvis den bruges korrekt.

Selvom tendensen, der i øvrigt pioneres af den nye magtfulde millenial-generation, kan ligne en udfordring for planlæggere, vil øget fokus på fleksible lokaler få flere og flere venues til at ændre deres lokaler til at passe til trenden, og det vil samtidig ændre omkostningerne. De nye slags lokaler er populære af en grund, de gør det nemligt muligt at aktivere forskellige salgs deltagere på forskellige planer, og samtidig gøre mødeoplevelsen aktiv og mindeværdig.

Læs også vores analyse af det moderne mødelokale her

Relaterede nyheder