Log ind

Co-work-områder skaber nye muligheder for fremtidens gæst

Af Alexander Melchior | 26 april, 2018 | 16 min | #mødedesign #trends

Co-work områder tilbyder fremtidens gæst nye måder at mødes og arbejde. Samtidig udfordrer trenden hotel- og mødeindustrien og lader nye innovative ideer blomstre. Vi har snakket med to ledende aktører inden for co-work-tendensen herhjemme.

co-work områder er ikke noget nyt, men trenden har oplevet en enorm stigning i efterspørgsel de seneste år samt nye innovative tilgange til konceptet. Meetly har snakket med to first movers inden for konceptet: Henrik Hjorth, salgsdirektør for Comwell der for nyligt indførte konceptet på alle brandets hoteller, samt Niels Meibom grundlægger af Sp8ces der via en innovativ tilgang til deleøkonomi, tilbyder medlemsbaserede co-working områder i nogle af landets flotteste hotel og restaurantlokaler.

 

En ændring i arbejdsstyrken

The gig economy er for alvor over os, og med den kommer ikke kun større usikkerhed på arbejdsmarkedet. Der opstår også nye behov og tendenser, i forhold til måden hvorpå vi arbejder, og måden hvorpå vi mødes professionelt.

Disse nye behov har skabt en stigning i såkaldte coworking tilbud – åbne mødefaciliteter der ligger centralt, har en uformel atmosfære og netadgang samt mulighed for at afholde små møder. Alene i årene 2012-2017 har der været en stigning i antallet af coworking tilbud i USA på hele 900%.

En amerikansk undersøgelse viste allerede i 2016 at der var 53 millioner freelancere i landet. Et konservativt bud lyder på at op mod 40% af hele arbejdsstyrken vil bestå af freelancere allerede i 2020. Med tendensen vil flere og flere søge alternativer til det traditionelle kontor og mødelokale, alternativer der tilbyder større frihed og er tilpasset de mange nye freelance arbejdere.

Efterspørgslen på gode co-work faciliteter er stigende i takt med at større og større del af arbejdsstyrken bliver udgjort af freelancearbejdere og konsulenter. Samtidig søger flere fastansatte større fleksibilitet i deres arbejdsliv.
Hoteller signalerer alt for ofte ”members only”. Hos os er budskabet altså ”velkommen ind!"
Henrik Hjorth, Salgsdirektør for Comwell

Disruption hos Comwell tegner et billede af fremtiden

Når man læser at et hotel tilbyder, at man kan bruge deres lokaler helt gratis, kan det måske lyde som dårlig forretning. Ikke desto mindre begynder flere og flere hotelbrands verden over, at indse potentialet i co-work-trenden, også selvom den betyder, at de bliver nødt til at disrupte deres egen forretningsmodel. Til gengæld kan de blive betalt i loyalitet, brand-genkendelse og first-mover status.

Comwell Danmark, har netop valgt at imødekomme trenden og den høje efterspørgsel. De har i første omgang åbnet en prototype på et co-work område på Comwell Aarhus, og vil i denne måned udvide ideen til alle deres hoteller landet over.

For hotel- og konferencevirksomheden handler det både om, at imødekomme en stigende efterspørgsel samt om, at være first-mover inden for en trend, der uden tvivl kommer til at forme fremtiden. meetly har snakket med salgsdirektør i Comwell, Henrik Hjorth om det innovative tiltag.

 

meetly: I er nogle af de første i den danske hotelbranche til at imødekomme denne nye trend, hvad får dig til at tror at den vil holde ved?

Hjorth: Flere iværksættere og freelancere vælger caféer for at komme væk hjemmefra, når de skal arbejde. Udfordringen er ofte at finde plads, adgang til stikkontakter og internet. Desuden søger denne voksende gruppe netværk og kontakt til andre ligesindede. Trendforskere taler allerede om den kraftigst stigende tendens inden for arbejdsmarkedet i flere årtier.

Businessgæster ønsker i stigende grad at befinde sig blandt ligesindede frem for at isolere sig på kontorer eller hotelværelser. Vores research i USA og Danmark har vist businessgæsters behov for et inspirerende og uformelt miljø, hvor de kan arbejde uforstyrret, netværke, slappe af og gøre klar til at performe.

Med prototypen hos Comwell i Aarhus har vi derfor forsøgt at skabe de optimale arbejdsbetingelser for businessgæster uden for deres kontor og hjem, og disse faciliteter vil i denne måned blive etableret på alle Comwells hoteller.

 

meetly: Hvilken slags gæster håber i at kunne tiltrække? Hvem er målgruppen?

Hjorth: Størstedelen af vores gæster er professionelle gæster, hvor fleksibilitet i forhold til at kunne arbejde og holde møder er stigende. Vi kan se, at mange vælger at holde korte møder på hotellernes fællesområder, da det er praktisk i forhold til tid og lokation. Mange af vores hoteller har allerede oplagte områder, hvor man kan arbejde uforstyrret, nyde en kop kaffe og evt. spise en let frokost. Jeg tror, at mange vil finde det inspirerende, at sidde i et velindrettet, behageligt og uformelt arbejdsmiljø.

Det fantastiske ved hele konceptet er, at det både løfter oplevelsen for de eksisterende gæster på hotellet og samtidigt appellerer til en stor gruppe mennesker, som måske ellers ikke ville være kommet ind på hotellet. Hoteller signalerer alt for ofte ”members only”. Hos os er budskabet altså ”velkommen ind!”.

 

meetly: Umiddelbart virker tiltaget som en slags disruption af jeres egen praksis. Hvad ønsker i at opnå med det?

Hjorth: Comwell ønsker at besidde positionen, som stedet hvor mennesker mødes og hvor Comwell navnet forbindes med et sted, hvor det er let og velfungerende at mødes i trygge rammer.

Vi bliver den første hotelkæde i Danmark, som etablerer Co-Work områder, fordi vi tror på, at vi møder vores forretningsgæster med et koncept, de vil værdsætte. Comwell lever efter devisen at være modig. Med etablering af Co-Work områder på alle vores danske hoteller udfordrer vi vores eget forretningskoncept, når vi tilbyder gratis ydelser og rammer til mindre og uformelle møder. Men vi tror på, at vi vinder mere, end vi mister

Filosofien bag Sp8ces er et ønske om at skabe et unikt og urbant netværk af inspirerende Work Clubs for den moderne arbejdsstyrke
Niels Meibom, grundlægger og CEO for Sp8ces

Sp8ces viser at deleøkonomi og co-working gå hånd i hånd

Co-working er blevet en del af den deleøkonomibølge, der for få år siden strømmede ind på markedet. Herhjemme har især én innovativ tilgang til behovet hos den nye arbejdsstyrke, formet fremtiden for tendensen herhjemme.

For Niels Meibom, manden bag co-working konceptet Sp8ces, opstod ideen ud fra eget behov for fleksibilitet, kombineret med en påskønnelse af de mange flotte restauranter og andre lokaler, som ofte bare stod tomme hen i løbet af dagen. Sp8ces tilbyder en abonnementservice på kontorpladser i mange af disse smukke lokaler, samt gratis kaffe/te, hurtigt internet og godt værtskab. Der tilbydes blandt andet co-working områder på Nimb Hotel, Absalon Hotel og restauranter som BOB Bistro og Hos Fischer i København.

Medlemmerne kan desuden også benytte lokalerne til små møder, og mod en mindre ekstra betaling booke aflukkede lokaler til længere møder. meetly har snakket med grundlægger og ejer Niels Meibom.

 

Meetly: herhjemme er ideen om cowork-spaces ikke så udbredt, men I er ved at ændre på dét. Hvad er filosofien bag sp8ces?

Niels Meibom: Den helt overordnede filosofi bag Sp8ces er et ønske om at skabe et unikt og urbant netværk af inspirerende Work Clubs for den moderne arbejdsstyrke, ved at transformere smukke lokaler, der ikke benyttes i dagtimerne, til arbejdsrum og mødesteder.

Ved at skabe et netværk af Work Clubs, baseret på deleøkonomi, ønsker vi, at vi kan skabe inspirerende og fleksible arbejds- og mødemuligheder overalt i byen og lade folk opleve byens rum på en ny måde. Derudover har vi stærkt ønske om at være med til at gøre noget godt for miljøet ved at sikre at Sp8ces Work Clubs kan være med til at reducere behovet for pendling mellem hjem, hovedkontor og byen, ved at virksomhedernes medarbejdere får mulighed for at benytte Work Clubs som en geografisk fleksibel løsning i tillæg til deres faste kontor.

 

meetly: Så hvordan opstod ideen bag?

Meibom: Ideen opstod i forlængelse af mit eget behov for geografisk fleksible og inspirerende arbejdsrum, når jeg bevægede mig rundt i København og andre storbyer. Jeg blev hurtigt træt af kaffebarer, som var en dyr løsning, og ikke bød på særligt gode arbejdsforhold. Samtidig passerede jeg alle disse smukke restauranter på de bedste adresser, som ofte stod mere eller mindre tomme om dagen, og derved opstod ideen.

 

meetly: konceptet er jo en del af en større tendens, hvordan ser du denne udvikling?

Meibom: For Sp8ces er det klart, at vi ser en udvikling hvor flere og flere ønsker at få fleksibilitet ind i deres arbejdsliv; Uanset om man er freelancer, iværksætter eller ansat i en større eller mindre virksomhed. Samtidig har den teknologiske udvikling gjort det muligt at klare mere og mere arbejde væk fra det faste kontor. Derudover er det klart at vi er blevet vant til at arbejde i åbne rum, i fællesskaber og for mange imødekommer vi et ønske om netværksmuligheder.

 

meetly: Hvordan ser du den fremtidige udvikling for sp8ces, og for tendensen generelt?

Meibom: Vi vil gerne skabe inspirerende arbejdsrum for den moderne arbejdsstyrke overalt i de større byer i verdenen, og derved være med at at skabe grobund for mere inspiration, fleksibilitet, produktivitet og mindre transport for tusinder af mennesker i hverdagen. På den korte bane håber vi i første omgang at kunne bidrage positivt til arbejdsrammerne for individer og virksomheder i Danmark. Endelig har vi et ønske om at koble det fysiske arbejdsrum og arbejdsliv med nogle teknologiske aspekter, som vil gøre arbejdsdagen endnu lettere for vores medlemmer.

Kunne du forestille dig at bruge et co-work område til at arbejde eller holde møde?

Ja absolut
0
Ved ikke
0
Nej Aldrig
0
Relaterede nyheder