Log ind

Bliver møde- og eventplanlæggere erstattet af teknologi?

Af Alexander Melchior | 30 januar, 2019 | 2 min | #Tech #trends

Teknologi ændrer kontant måden hvorpå vi arrangerer og afholder events, og dermed også rollen som møde- og eventplanlægger. Hvad byder fremtiden?

Rollen som mødeplanlægger har ændret sig i takt med at teknologi bliver en integral del af vores hverdag, såvel som alle aspekter af vores profesionelle liv, og således også vores møder og events. Det står allerede klart, at events og teknologi i fremtiden vil være udadskillelige. 

Livestreams og broadcasts, chatbots og event-apps har alle efterhånden bevist at de kan skabe ekstra værdi for events samtidig med at skabe interaktion med deltagerne. Deres præcise betydning for mødeindustrien er dog stadig uvist, da mange nye teknologier som VR og AR stadig mangler at finde netop den plads, hvor den kan afhjælpe et problem og skabe merværdi. 

Den hurtige fremvækst af ny teknologi har dog også rejst spørgsmål ifht. hvilken plads møde- og eventplanlæggere vil have i fremtidens industri. Hvis smart-teknologi og kunstig intelligens får fast grund i planlægningen, udførelsen af events og analyseringen af events og møder, hvad er der så tilbage til planlæggeren? Eller vil teknologien helt gøre fysiske møder og events overflødige?

Lad os først og fremmest blive enige om, nej, intet tyder på dét vil ske. Men at rollen som møde- og eventplanlægger vil ændre sig, det sker næsten med sikkerhed. 

 

Læs også:

Frygter du (også) at teknologien overtager de fysiske møder? Eller tror du at teknologien kan gøre dem bedre?

Mens teknologi ændrer møder og events, er der nogle ting der forbliver det samme

 

Teknologi skal løse problemer

Sandheden er i virkeligheden, at teknologi kun bliver en erstatning når den tilbyder en løsning på et problem. Teknologien i sig selv har altså ikke værdi, men hvis den kan være med til at fremme værdien ved det fysiske møde, ja så er den værdifuld. 

Menneskelig kontakt er ikke et problem der skal løses, men istedet noget som teknologien skal og kan være med til at fremme og sætte fokus på. Det samme gælder altså også rollen som møde- og eventplanlægger. Værdien i menneskelig kreativitet og planlægning er ikke et problem der skal løses for at forsvinde, men noget der skal florere på bedste vis, og her kan teknologi være hjælpsom. 

Istedet for at bekymre sig over hvordan teknologi kan være en trussel, overvej istedet hvordan teknologien kan være med til at øge værdien for netop de møder man arrangerer. Eventapps og kunstig intelligens kan eksempelvis give planlæggere værdifuld data og indsigt i deres deltagere og kvantificere effekten af møder og events, noget industrien i mange år har savnet. Ligesom polls og streaming kan strømline events og give deltagerne mulighed for at interagere.

Teknologi kan potentielt løse en masse problemer ved planlægningen af events- og møder og dermed give planlæggere mere fokus på den menneskelige del. Planlæggere kan tilføre professionen nye højder og dybder igennem teknologi, og nye apps og digitale tilbud kan derfor faktisk være med til at styrke effekten og værdien af fysiske møder og events. 

I næste uge byder vi på andet afsnit af vores række af portrætter af virksomheder og leverandører der tilbyder noget unikt på mødemarkedet. Her kan du møde Tame, en ny dansk eventværktøj udviklet af tidligere eventplanlæggere der forsøger at komme netop event-planlægningskaosset til livs igennem teknologi.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her, og læs portrættet i næste uge

Relaterede nyheder