Log ind

Bæredygtigt turisme og events endnu engang i fokus på Folkemødet men…

Af Alexander Melchior | 19 juni, 2019 | 4 min | #bæredygtighed

Et af de helt store turismeemner på årets folkemøde var bæredygtig turisme og events. Industrien har åbnet op for diskussionerne, men flere tilhører eftersøger reelle løsninger

I weekenden løb danmarks største politiske møde traditionen tro af stablen i Allinge på Bornholm. Som sædvanlig var et bredt udsnit af den danske turisme-, møde- og eventindustri også repræsenteret til at diskutere forskellige problemstillinger og udfordringer som industrien disse dage møder.

Et af de emner der blev diskuteret mest var uden tvivl bæredygtighed, og hvordan turisme-, møde- og eventindustrien samlet imødekommer, betragter og arbejder med bæredygtighed. Emnet er komplekst og mere problematisk end der kan løses på et møde på Bornholm, men volumen af bæredygtigheddiskussionerne og debatterne siger uden tvivl  noget om hvor meget det fylder i industrien, alligevel var der noget der klingende hult i debatterne, ifølge flere tilhørere meetly snakkede med.

 

Bæredygtighed fylder meget på programmet

Som noget nyt i år har foreningen bag Folkemødet oprettet en ny kategori for partnerskaber, nemlig bæredygtighedspartnere. Således ønskes det at danmarks største politiske møde skal være mere bæredygtigt, og det giver jo mening i en tid hvor størstedelen af befolkningen aktivt går op i miljø og klima.

Samtidig ønsker foreningen af at indgå partnerskaber med organisationer, som kan være med til at løfte den indholdsmæssige del af mødet omkring bæredygtighed yderligere. Ønsket er altså at gøre Folkemødet til en platform for bæredygtighedsdiskussionen på tværs af industrier og organisationer.

Den agenda synes at smitte af på debatterne og diskussionerne blandt de repræsenterede organisationer fra møde- og eventindustrien. Her viser eb gennemgående problematik fra Folkemødet sig da også, nemlig manglen af sammenhæng og samarbejde mellem forskellige arrangører, der ofte gør, at det kan være svært at holde tungen lige i munden når man skal vælge hvilke debatter man ville se.

 

Diskussioner om bæredygtighed mangler nye perspektiver

På trods af det store fokus på bæredygtighed i møde-, event-, og turismeindustrien, var det ikke alle der var tilfredse med hvad der kom ud af de mange debatter.

Meetlys repræsentant på Folkemødet snakkede med et par deltagere, for at høre hvad indtrykket var. Til en talk om bæredygtige turismedestinationer, mødte vi blandt andet Sally Knudsen der driver en butik på Bornholm, og hun var mindre begejstret for de perspektiver som industrien kom med:

“Jeg er interesseret i emnet, fordi jeg bor her på øen, og vi oplever i perioder store menneskemængder der sviner og fylder, f.eks. her under Folkemødet, og jeg kan kun forestille mig hvordan det kan være på mindre øer i højsæsonen. Alligevel fik jeg ikke så meget ud af debatten. De synes for det meste mest interesserede i at forsvare turismen for de værdier den har, og det er vi alle sammen klar over er vigtigt, for det er jo det vi også selv lever af. Samtidig er der også reelle problemer som vi lokale møder, som ikke rigtig anerkendes af industrien – så jeg savner lidt nye perspektiver, selvkritik og en villighed til at tage ansvar og ligesom sige “vi ved at der er nogle problematiske aspekter så lad os løse dem i fælleskab””– Fortalte hun efter debatten, der blev afholdt af Destination Bornholm. Sally Knudsens opfattelse gik igen hos flere af de andre tilhører som Meetly snakkede med, mens langt de fleste bød diskussioner om bæredygtig turisme og events mere end velkomne og nødvendige. 

Der kunne mærkes et skift på årets Folkemøde, hvor bæredygtighed måske var det mest diskuterede emne ikke bare blandt turisme-, event-, og mødeindustrien men helt generelt, det bliver spændende at se om reelt løsninger og ideer udspringer herfra.

Relaterede nyheder