Log ind

5G-forbindelse er basis for fremtidens digitale udvikling

Af Alexander Melchior | 17 december, 2018 | 3 min | #Tech

Den nye 5G teknologi vil gøre det muligt for eventplanlæggere og teknologileverandører at implementere et hav af nye digitale udviklinger, der potentielt kan øge mødets værdi.

Den nye 5G mobilteknologi er omkring tusinde gange hurtigere end det eksisterende 4G LTE system, som benyttes af de fleste telefoner nu. I følge flere fagpersoner vil denne nye teknologi være med til at genopfinde måden vi bruger vores smartphones på, og medføre end nyt niveau af real-tids forbundethed. Det kan potentielt ændre måden vi afvikler møder og events, og vil uden tvivl tilføje et nyt lag af digital tilstedeværelse.

Der har igennem den seneste tid været flere diskussioner herhjemme såvel som på internationalt plan angående, hvem der skal levere denne nye teknologi. En bud har nemlig været den kinesiske teknologigigant Huawei, men efter frygt for geopolitiske problematikker og en frygt for at placere kinesisk teknologi i vestlige telefoner, ser 5G teknologien ud til at stadig at have noget vej før den bliver en del af vores alle sammens hverdag.

Ikke desto mindre, delte flere internationale teknologigiganter, deres visioner for 5G-forbindelser ved Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas. Disse mere kraftfulde forbindelser mellem devices og telefoner vil ultimativt komme til at betyde store fremskrift i brugen af kunstig intelligens og andre områder der først lige er begyndt at gøre sit indtog på markedet.

Tidshorisonten er dog stadig lidt lang. Ericsson, der lige er begyndt at bygge 5G modemmer til telefoner estimerer, at kun en lille håndfuld telefoner der understøtter 5G forbindelser vil ramme markedet i 2019, mens 2020 vil blive kerneåret for implementering. I 2025 estimerer de at 1,5 millarder 5G devices vil være på gaden (der er nu omkring 8,9 milliarder devices på gaden på verdensplan)

 

Kan denne nye forbindelse facilitere ny værdi for møder og events? 

For møde-, event-, og rejseindustrien medfører adoptionen af 5G en del muligheder og ændringer. Adgang til wifi på hoteller og konferencer vil sandsynligvis langsomt stille sig i baggrunden af det nye hurtige 5G internet, men det vil betyde at hoteller, møde- og eventprofesionelle må sørge for at der er adgang til det nye netværk.

5G forbindelser vil ultimativt være, det der kræves før teknologier som augmented reality eller virtual reality vil blive normalen, og kan bruges på en måde hvorpå de bringer værdi til mødet. Den nye teknologi har nemlig potentiale til at tweake elementer af deltageroplevelsen digitalt, f.eks. i gennem øget personalisering og kunstig intelligens.

Desuden vil den nye teknologi gøre det muligt for eventprofesionelle at finde på nye måder, hvorpå deltagere kan interagere med hinanden digitalt, samt give et helt nyt lag til interaktive konferencer.

 

Læs også:

Bliver virtual reality en fast komponent i fremtidens konference?

 

Relaterede nyheder